Annonce
Ugeavisen Tønder

DM i skak: De lokale deltagere klarede sig over forventning

Helge Andersen (t.h.) , Tønder, spillede sig op i top 10 ved dette års DM i seniorskak, der blev afviklet på Løgumkloster Højskole. Billedet er taget under partiet mod Johan Ravnborg (Dansk Skak Akademi). Privatfoto
To lokale skakspillere for Løgumkloster og Tønder landede i top ti ved det netop afsluttede danske mesterskabs-stævne for seniorspillere i Løgumkloster.

LØGUMKLOSTER: Modsat håndbold og fodbold samt andre sportsgrene, er der ikke noget der hedder hjemmebanefordel i skak. Men alligevel gjorde de lokale deltagere stort væsen af sig, da  dette års danmarksmesterskab for seniorspillere blev afgjort i Løgumkloster.

Omkring 100 spillere fra hele landet var samlet i syv dage, og da regnskabet skulle gøres op, landede to lokale deltagere i top 10.

Top ti

I den yngste aldersgruppe, 50 år plus,  spillede Hans Valdemar Hansen, der spiller for Løgumkloster og Tønder, sig op i Mesterklassen ved at klare sig langt over forventet. Han landede med 4,5 point på en fornem fjerdeplads, skønt han "kun" var seedet som nummer 18.

Helge Andersen fra Tønder, der har vundet det lokale bymesterskab adskillige gange, klarede sig lidt bedre end forventet. Han opnåede fire point i sine syv partier, hvilket rakte til en niendeplads, præcis en plads bedre end seedningen som nummer 10.

Dzano Beckovic fra Løgumkloster tabte for mange partier, og blev med kun et vundet parti placeret sidst i feltet. Løgumklosters æresmedlem, Jens Peter Jensen, spillede med i den ældste gruppe, men måtte tage til takke med en placering nederst i feltet.


Der var udtalt tilfredshed med arrangementet, spillerne glædede sig over at komme til at spille rigtig skal igen efter en lang Corona-pause.

Vagn Lauritzen, formand, Løgumkloster Skakklub


DM-stævnet i Løgumkloster havde i aldersgruppen +65 i alt 58 deltagere. Bedst af alle var  Jens Kølbæk fra Dansk Skak Akademi i Hjørring med seks point.

Løgumklosters Hans Valdemar Hansen (t.h.) ses her i kampen med stormesteren Henrik Danielsen. Sidstnævnte var bedst i Løgumkloster. Men da han i international sammenhæng spiller for Island, gik danmarksmesterskabet til Poul Rewitz fra klubben 1968 i Århus. Privatfoto 

I den yngste aldersgruppe, 50 plus, der havde 29 deltagere, vandt stormesteren Henrik Danielsen med 6,5 point. Men da han i international sammenhæng spiller for Island, gik  danmarksmesterskabet til Poul Rewitz fra klubben 1968 i Århus. Han scorede 6 point, og det er dermed tredje gang i træk han vinder titlen.

Annonce

Glæde

Turneringen blev afviklet i fine rammer i Løgumkloster Højskoles lokaler, og omkring halvdelen af deltagerne overnattede også på skolen.

- Der var udtalt tilfredshed med arrangementet, spillerne glædede sig over at komme til at spille rigtig skak igen efter en lang corona-pause, fortæller formanden for Løgumkloster Skakklub, Vagn Lauritzen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Månedens Hverdagsflink: - Sonja er et fund

Ugeavisen Tønder

Tønder by får sit eget lokalråd

Ugeavisen Tønder

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Ugeavisen Tønder

Høllevang fejrede 40 års fødselsdag

Ugeavisen Tønder

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Ugeavisen Tønder

Klumme: Luk op – kig ud

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Ugeavisen Tønder

Tre måder at spise honning på

Ugeavisen Tønder

Nyt samarbejde kan hjælpe flere udsatte børn til en aktiv fritid

Ugeavisen Tønder

Tre kvinder sætter skub i udviklingen af 100 år gammel forening

Ugeavisen Tønder

Der er kommet kulør på Havneby Torv

Ugeavisen Tønder

Huskedagen har brug for flere indsamlere

Ugeavisen Tønder

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Ugeavisen Tønder

Klumme: Strøm

Ugeavisen Tønder

Tredje halvleg: Vægttab på en sjov måde

Ugeavisen Tønder

Så lykkedes det: Nu får kommunen sit 28. lokalråd

Ugeavisen Tønder

Alle frivillige inviteres til fest

Ugeavisen Tønder

Biavler laver lokal kvalitetshonning i skoven

Ugeavisen Tønder

Millionprojekt i Brede Å indvies

Ugeavisen Tønder

Ungt talent tørner ud for TM Tønder

Ugeavisen Tønder

Laif fra Toftlund og andre frivillige på vaccinationsstederne blev hyldet

Annonce