Annonce
Ugeavisen Tønder

Efter 75 dages nedlukning er der atter liv i detailhandlen - men der var lidt langt mellem kunderne

Birgit, Emil og Emma Madsen var en tur i gågaden i Tønder mandag formiddag. Foto: Mathies Dalsgaard
Mandag formiddag åbnede kommunens detailbutikker op på ny. Det fik folk i gaderne, flere skulle ud og have byttet deres julegaver.

Tønder/Løgumkloster: 75 dage. Så længe er det siden, at butikkerne i Danmark lukkede ned den 17. december som følge af cornapandemien. Detailbutikkerne kunne holde åbent et par dage længere, men med julen kom den fuldstændige nedlukning. Mandag formiddag havde kunderne igen mulighed for at benytte sig af detailforretningerne, og det var der flere, som gjorde brug af.

- Det er simpelthen så dejligt at kunne handle i butikkerne igen, siger Jette Nikolajsen.

Hun brugte formiddagen på at bytte en bog og en bluse, som hun havde fået i julegave. Det har dog ikke generet hende, at hun først kan få byttet gaverne nu.

Som flere andre var Jette Nikolajsen ude og bytte julegaver mandag formiddag, da detailhandlen genåbnede. Foto: Mathies Dalsgaard

- Det er sådan, det er i de her tider. Den bluse, jeg skulle have byttet min gave til, havde de ikke. Så jeg fik en tilgodeseddel. Jeg ville ikke have pengene tilbage, man bliver nødt til at støtte butikkerne, siger hun.

Annonce

Passer godt på

Birgit, Emil og Emma Madsen var også at finde i gågaden i Tønder mandag formiddag. De havde bevidst valgt det tidlige tidspunkt, så der ikke var så mange mennesker, som om eftermiddagen.

- Grunden til, at vi er ude og se på ting nu er, at jeg er i højrisikogruppen, fordi jeg er hjertepatient. Og så har jeg det sådan, at hvis vi skulle ind og ose, skulle det være om formiddagen. Hvis der var for mange, kunne vi altid køre hjem igen, siger Birgit Madsen.

Under den 75 dage lange nedlukning af detailhandlen, har familien flere gange måttet tage alternative metoder i brug for at se på ting.

- Vi har tit gået en runde i gågaden om aftenen. Her har vi gået og kigget på vinduer. Det har gjort en ret stor forskel og givet lidt inspiration, så man ikke kun går og ser hjemmets fire vægge. I dag er dog bedre. Det er lækkert at komme og mærke varerne, siger Birgit Madsen.


Hvis vi skulle ind og ose, skulle det være om formiddagen. Hvis der var for mange, kunne vi altid køre hjem igen

Birgit Madsen


Familien har også aflagt dagligvareforretningen Normal flere besøg under nedlukningen.

- Når vi var ved at blive lidt for coronaforvirrede, har vi nogle gange taget en runde i Normal. Det er egentlig ikke, fordi vi nødvendigvis har købt noget, men vi havde brug for lige at tage en runde og se på ting, siger hun.

Annonce

Kniber sig i armen

I Løgumkloster var der på genåbningsdagen mandag formiddag langt mellem kunderne – så her var smitterisikoen ikke overhængende.

På byens handelsstrøg over for Markedspladsen i tøjbutikken Far & Søn fortæller indehaver Britta Larsen, at der skam i løbet af den første halvanden time havde været kunder i butikken.

Butikkerne i Løgumkloster er nu åbne igen. Foto: Martin Franciere. 

- Vi har haft et par julegaver, der skulle byttes. En skulle have et par andre bukser, mens en anden kunde skulle have et nyt bælte, fordi det var for lille, griner Britta Larsen, der ejer butikken med husbonden Ronald Larsen.

Britta Larsen fortæller, at både kunder og parret selv er glade for, at butikkerne igen kan holde åbent.

Sidst på formiddagen var der god plads på handelsstrøget i Løgumkloster. Foto: Martin Franciere

- Det er dejligt, men vi må lige knibe os selv i armen for at se, om den er god nok, siger hun, og fortæller at for at leve op til reglerne, har man skåret det maksimale antal kunder i butikken ned fra 12 til 10.

- Så er der god plads, som Britta Larsen siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce