Annonce
Ugeavisen Tønder

Efterlysning: Har du TSF's gamle protokoller liggende?

Anders K. Jessen er ved at skrive TSF Fodbolds jubilæumsskrift i anledning af klubbens 100-års jubilæum. I den forbindelse efterlyser han protokoller fra 1960'erne og 70'erne. Her ses han i november, hvor Tønder Erindringer XX blev udgivet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Anders K. Jessen er ved at udarbejde et jubilæumsskrift i anledning af TSF Fodbolds 100-års jubilæum. Men der mangler noget for at fuldende historien. Blandt andet protokoller og referater fra 1960'erne og 70'erne.
Annonce

TØNDER: Den 17. maj i år fylder TSF Fodbold 100 år. I den anledning er Anders K. Jessen af TSF blevet bedt om at udarbejde et jubilæumsskrift.

Arbejdet skrider fremad, beretter Anders K. Jessen. Blandt andet forventer han, at jubilæumsskriftet bliver fyldt med 10-15 erindringer - den ældste af dem fra midten af 50'erne.

I forbindelse med arbejdet har Anders K. Jessen fundet de gamle protokoller og referater frem - de ældste stammer fra 1920'erne. Også gamle arkiver og bestyrelsesprotokoller fra 30'erne, 40'erne og 50'erne er fundet frem. Men så er der pludselig et hul i historien.

Resultaterne er ikke så interessante. Det er mere spændende, hvad der er foregået på ledelsesplan - og det fremgår af bestyrelsesprotokollerne.

Anders K Jessen, der efterlyser protokoller og referater fra 1960'erne og 70'erne i forbindelse med TSF's jubilæumsskrift

Annonce

Risikerer hul i historien

Derfor efterlyser Anders K. Jessen årbøger, protokoller og referater fra 1960'erne og 70'erne.

- Hvis ikke jeg har dem, er der et hul i historien, siger Anders K. Jessen og tilføjer, at gamle udgaver af Jydske Tidende og Vestkysten har bidraget med fodboldresultater, men de er nu en gang ikke så saftige som en protokol er.

- Resultaterne er ikke så interessante. Det er mere spændende, hvad der er foregået på ledelsesplan - og det fremgår af bestyrelsesprotokollerne, siger Jessen.

Anders K. Jessen fortæller, at han for cirka 20 år siden selv var med til at rydde op i et gammelt depot i Tønderhal 2. Depotet gemte på protokollerne fra 1920'erne frem til 40'erne, som dengang blev overdraget til lokalhistorisk arkiv. Derfor vidste han inden arbejdet med jubilæumsskriftet gik i gang, at der eksisterede data, der rækker 100 år tilbage i tiden.

Annonce

International Football Club

Anders K. Jessen fortæller, at i en periode i 70'erne hed formanden for TSF Fodbold Tage Hansen. Jessen har haft fat i tidligere borgmester Rudi Jensen og Olaf Knudsen, men de har ikke kunnet bidrage med oplysninger.

Hvor kan de vigtige protokoller være?

- Jeg har ingen anelse, udbryder Anders K. Jessen og tilføjer, at der internt i TSF har været usikkerhed om den rigtige dato for etableringen af TSF Fodbold.

Han fortæller, at engelsk soldater, der vogtede den dansk-tyske grænse efter Genforeningen, i 1920 etablerede International Football Club i Tønder. Allerede året efter blev navnet ændret til Tønder Boldklub - det navn blev siden ændret til det nuværende TSF Fodbold i 1939.

Annonce

Fredeligt møde

Som en lille anekdote kan her fortælles, at Anders K. Jessen, er i besiddelse af et jubilæumsskrift, der blev udarbejdet i 1946 i anledning af klubbens 25-års jubilæum. Men nu har man altså besluttet, at klubben stammer fra den 17. maj 1920, hvor den blev navngivet International Football Club.

I øvrigt blev fodboldklubben i sin tid skabt for at danskere og tyskere i al fredsommelighed kunne mødes til kamp om en bold på grønsværen.

Ligger man inde med de savnede protokoller, andre genstande, der fortæller noget om TSF Fodbolds spændende historie, eller har oplysninger i sagen, kan Anders K. Jessen kontaktes på telefon 2962 2980.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce