Annonce
Ugeavisen Tønder

Egnsretten er sat: Nyt fødevarehus skal sætte fokus på lokale specialiteter og brande Tønder

Store smil foran Fødevarehuset. Jesper Monsrud er daglig leder af den kommende Fødevarehuset - Vores Marsk, mens Pia Thomsen er aktivitetsansvarlig. Fødevarehuset holder til i det gamle pakhus på Allégade 15 i Tønder, og har planlagt åbning den 4. juni. Foto: Ulrik Pedersen.
Et fælles hus med alt godt fra Tøndermarsken under et tag. Det er det seneste tiltag, der skal samle alle former for specialiteter fra Tønderområdet og være med til at brande Tøndermarsken yderligere.

Tønder: Navnet "Fødevarehuset Vores Marsk" er faktisk en anelse misvisende, for i Tønders nyeste tiltag vil der blive mulighed for at få et indtryk af alt, hvad Marsken har at tilbyde - men med det meste af vægten lagt på de lokale produkter, der hører til bordets glæder. Det fortæller den daglige leder af Fødevarehuset, Jesper Monsrud.

- Det er en idé, der har ligget og spiret - ikke mindst i samarbejde med Tønder Marsk-initiativet. Vi vil gerne lave et varigt knudepunkt omkring lokale fødevarer, som skal styrke de lokale erhvervsdrivende og skabe grobund for mere iværksætteri omkring fødevarer, fortæller Jesper Monsrud.

Få skridt fra gågaden

Og det varige knudepunkt kommer til at ligge i det gamle pakhus, Allégade 15, i Tønder - få skridt fra gågaden. Her vil det være muligt for lokale producenter af især fødevarer - alt fra østers over chokolade til øl eller gin - at få et såkaldt display, som skal være et udstillingsvindue til omverden: Se, hvad vi kan præstere i Tønder Marsken.


Vi vil gerne lave et varigt knudepunkt omkring lokale fødevarer, som skal styrke de lokale erhvervsdrivende og skabe grobund for mere iværksætteri omkring fødevarer

Jesper Monsrud, daglig leder, Fødevarehuset, Tønder


- Det bliver lokale producenter, der kan udstille deres varer, men også dem, der har med oplevelser at gøre, for eksempel Iver Gram (indehaver af Sort Safari, red.), som kan få deres produkt præsenteret. Så det bliver et showroom, der skal synliggøre vores lokale producenter, fortæller Jesper Monsrud.

Annonce

Ud over kommunegrænsen

Selv om der er tale om et lokalt Tønder-initiativ med fokus på lokale produkter, er det visionen, at der skal rækkes ud over kommunegrænsen.

Derfor har man allerede nu følere ude til producenter op langs vestkysten helt op til Varde kommune, men også østover til kommunerne ved østkysten.

- Vi er ikke sådan navlebeskuende. Min opgave er selvfølgelig at skabe vækst i Tønder kommune, men vi gør det også i samarbejde med de andre, hvor det giver mening for at skabe noget synergi, fortæller Jesper Monsrud.

Det er som udgangspunkt gratis for virksomhederne at være synlige i showroomet og være med i netværket omkring Vores Marsk-initiativet i Allégade. Samtidig er der en forretningsmodel, hvor man kan købe sig ind som partner.

- Det er meningen at vi vil lave et salgssted, men vi vil ikke gå i konkurrence med detailhandlen. Vi  har kun åbent på nogle bestemte tidspunkter, og det er der, hvor der sker noget andet i byen. Når vi har Tønder Festival, eller når vi har Østers Festival, eller når Post Danmark Rundt kommer til Tønder, fortæller Jesper Monsrud.

Annonce

Ambitionen

Fødevarehuset har skævet til andre områder af Danmark, som har haft stor succes med at markedsføre deres egn, ikke mindst ved hjælp af lokalt producerede fødevarer. Og her har man særligt kigget langt mod øst og langt mod nord.

-  Det er måden, hvor vi kan brande vores egn med fødevarer. Det er man god til andre steder til landet, ikke mindst på Bornholm, men også i Thy - dem skal vi helt klart kunne måle os med. Vi skal helt op i Superligaen med hensyn til fødevarer, og den måde vi brander og er stolte af vores egn, mener Jesper Monsrud.

Fødevarehuset åbner første gang fredag den 4. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Ugeavisen Tønder

25-års jubilæum

Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce