Annonce
Ugeavisen Tønder

Elever dystede om filmpriser

På bedste oscarmanér blev der fredag den 29. november delt filmpriser ud til en filmgalla for både danske og tyske 9. og 10. klasser. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Den røde løber var rullet ud, da elever fra Tyskland og Danmark mødtes til filmgalla i Tønder.
Annonce

Tønder: Fredag den 29. november lagde Tønder Kulturhus lokaler til, da otte 9. og 10. klasser fra både Danmark og Tyskland mødtes til filmgalla. Til filmgallaen blev der konkurreret om priser som bedste skuespil og bedste film.

Filmgallaen var kulminationen på et filmforløb i Ung2020-projektet, som Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig står bag. Ung2020 er et projekt med elementer fra forskellige kunstarter, som skal forberede de unge på 100 året for grænsedragningen.

Op til filmgallaen havde eleverne lavet film under det fælles tema grænser.

Bag filmgallaen stod blandt andre projektleder, Birgitte Boelt, fra Dansk-tysk filmfestival, som var meget positiv over dagens arrangement.

- Det er gået rigtig godt, og der har været en dejlig stemning. Eleverne har været gode til at klappe af hinanden og være positive - også når de ikke selv vandt. De har sagtens kunnet bære, at det var andre, der vandt priserne, fortæller Birgitte Boelt.

Det var første gang, der blev afholdt filmgalla for både danske og tyske elever.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce