Annonce
Ugeavisen Tønder

Elever hjælper kammerater sikkert over Kongevej

Det skal være mere trygt at komme over Kongevej, når eleverne skal i skole. Derfor har Marieskolen nu sørger for skolepatruljer hver morgen ved fodgængerfeltet ved busstationen på Kongevej. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mandag kunne man for første gang se elever fra Marieskolen agere skolepatrulje. Dermed sikres skolens elever - og alle andre - en mere sikker passage over den befærdede Kongevej.
Annonce

Tønder: De fine gule veste og den karakteristiske gule slikkepind blev luftet for første gang ved fodgængerfeltet på Kongevej overfor busstationen mandag morgen.

Her var fire elever fra Marieskolens 6. og 7. klasse første gang "på vagt", hvor de skulle hjælpe til med, at alle kunne komme sikkert over den meget befærdede Kongevej i Tønder.

Lærer Sandra Bucka har stået for oplæringen af eleverne, og hun er rigtig glad for, at det nu endelig er lykkedes at få sat gang i ordningen.

- Jeg har selv et barn, der skal gå på Marieskolen, og som skal køre med bus i skole om morgenen. Jeg er da noget mere tryg ved, at jeg nu ved, at der er skolepatrulje, der kan hjælpe mig barn sikkert over vejen, fortæller Sandra Bucka.

Hun har undervist de elever, der er skolepatruljer, så de er blevet ordentlig klædt på til opgaven.

- Det er et stort ansvar, og der er nogle regler, som de skal følge. Blandt andet må de ikke stoppe trafikken, men skal vente på, at der er fri i begge retninger, inden de går ud, forklarer Sandra Bucka.

Annonce

Bilister burde stoppe

Faktisk burde alle bilister stoppe, når der er nogen, der skal over ved fodgængerfeltet. Men det er de færreste, der gør det. Til gengæld er der også mange fodgængere, der ikke helt respektere de unge skolepatruljer. De krydser vejen på trods af, at skolepatruljen ikke går ud.

- Nu er vi lige startet, så jeg håber, at der kommer lidt mere opmærksomhed og respekt - både fra fodgængerne og fra bilisterne, lyder det videre fra Sandra Bucka.

Skolepatruljerne har fået instrukser om, at de godt må standse Marieskolens elever, hvis de ikke respekterer skolepatruljens anvisninger, men det forholder sig anderledes med de øvrige fodgængere.

- Dem kan vi selvfølgelig ikke bestemme over, men vi håber da, at den gode opførsel kan smitte, siger Sandra Bucka.

Annonce

Længe ønsket

En ordning med skolepatruljer på Kongevej har været på vej lige siden Marieskolen slog skoledørene op i august 2015.

- Vi er rigtig glade for, at det nu endelig er lykkedes. Alle har sådan set været enige om, at det er en god idé, men forskellige omstændigheder har gjort, at det først er nu, det er lykkedes. Men nu er vi bare glade for, at det er sket, siger skoleleder på Marieskolen, Birgitte Klippert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce