Annonce
Ugeavisen Tønder

En prægtig golfklub runder de 30

Tønder Golfklub har passeret de 30 år, og det markerer man blandt andet med greenfee for bare 30 kroner.
Annonce

TØNDER: Det er meget sjældent, at man kan gå ud på en toptrimmet og nydelig golfbane for bare 30 kroner. Det kan man dog i Tønder Golfklub gennem hele uge 29, og det er der en ganske særlig grund til.

Golfklubben har nemlig passeret de 30 somre, og det er noget, der skal fejres. Til den lave pris kan de besøgende prøve kræfter med den afvekslende og udfordrende bane, der har været længe undervejs, men som siden sin oprindelse har skabt stor glæde for både lokale og gæster udefra.

Annonce

En hård fødsel

Tønder Golfklub fylder 30 år her i coronaens 2020. Det var dog først Kristi himmelfartsdag 1993, at banen officielt blev indviet.

Forinden var gået nogle år med svære forberedelser for at få anlagt en bane. Historien fortæller også, at de daværende kommunalpolitikere i Tønder ikke bare sådan lod sig overtale, da nogle golfentusiaster kom med de første planer om at få etableret en bane.

Men i slutningen af 80'erne lød det fra kommunalbestyrelsen, at hvis folkene bag planerne kunne stille med en kvart million kroner samt tilsagn om 100 medlemmer, så ville der blive stillet jord til rådighed.

Flere forskellige placeringsmuligheder blev der peget på dengang – eksempelvis ved den nye omfartsvej. De planer måtte dog droppes, da der var ikke færre end omkring 30 lodsejere, som der skulle købes jord fra.

Annonce

Tog banen til sig

Efter den svære proces opstod mulighederne i arealerne omkring Tidsholm, og det var en chance, der blev udnyttet.

Siden har mange lokale for alvor taget banen til sig, og i dag står den stærkt båret af et stort antal frivillige, der sikrer en stor spiloplevelse og en venlighed, der har skabt et stærkt ry.

Her i jubilæumsåret viser banen sig fra sin bedste side. Toptrimmet er et passende ord, når anlægget i almindelighed og greens i særdeleshed skal beskrives. Banen består af to vidt forskellige sløjfer. Hvor de ni første huller ligger forholdsvist åbne med kanaler samt små søer som irriterende forhindringer, så bliver det hele en anelse mere smalt på en række af de sidste ni huller, hvor der spilles inde i en plantage.

Noget som kan opleves på nærmeste hold, når Tønder Golfklub byder velkommen til en pris nu svarende til banens alder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce