Annonce
Ugeavisen Tønder

EUC Syd inviterede til åbent hus

Sofi Harutyunyan er elev på EUC Syd og havde taget sin søn Daniel med til åbent hus. Her ses hun sammen med faglærer Johan Kulmbach. Foto: Jacob Schultz
Lørdag holdt de lokale ungdomsuddannelser åbent hus, og hos EUC Syd var der både gang i køkkenerne og i værkstederne.
Annonce
Annonce

Et trygt valg

Ud over at udbrede kendskabet til de forskellige uddannelser skulle dagen også gerne gøre unge trygge i deres valg af retning.

14-årige Katrine Nielsen fra Augustenborg så nærmere på bager-afdelingen, hvor faglærer Johan Kulmbach og nogle af skolens elever var i gang.

Pigen, der går i 8. klasse, kom blandt andet for at få inspiration - og fordi hun vil noget inden for faget.

- Min mor er kok, så jeg har altid gerne villet være kok, konditor eller bager, fortalte Katrine Nielsen, der er vokset op med at se Mette Blomsterberg-programmer på tv.

Hun er nu rimelig afklaret.

- Jeg vil gerne være konditor, men tænker jeg tager en bager-uddannelse først for at have noget at falde tilbage på, forklarede Katrine Nielsen.

Der var gang i bagerafdelingen lørdag. Foto: Jacob Schultz

Tønder: EUC Syd og Tønders andre ungdomsuddannelser holdt lørdag åbent hus. Her kunne unge og deres forældre blive klogere på de forskellige muligheder og få svar på de spørgsmål, de måske tumler med.

Hos EUC Syd var der om formiddagen fuld gang i både køkkener og værksteder, og omkring 75 elever og omkring 15 lærere viste skolen frem for de besøgende. Unge kunne besøge de forskellige afdelinger.

- Man kan ikke vælge en uddannelse, hvis man ikke kender den, og du kan ikke vælge et fag, hvis du ikke kender det, og derfor prøver vi at udvide deres horisont, fortalte Elisabeth Holm, der er afdelingschef i Tønder.

Det var ikke en tilfældighed, at de forskellige ungdomsuddannelser holdt åbent hus samme dag - skolerne har arbejdet sammen på den måde nogle år nu.

- Det gør vi ikke kun med åbent hus. Det gør vi med rigtig mange ting omkring vejledning af de unge, fortalte Elisabeth Holm.

Unge og deres forældre kunne lørdag besøge de forskellige afdelinger hos EUC Syd. De kunne både se faciliteterne og få svar på spørgsmål, de måske går og tumler med. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce