Annonce
Ugeavisen Tønder

FDF søger nye musiktalenter

FDF Drumband vil have nye medlemmer, og derfor søger de efter skoleelever fra 3. til 6. klasse. Foto: FDF
FDF søger nye talenter på deres musikhold, som skal starte op om to ugers tid.
Annonce

Tønder: FDF i Tønder har en mission. De vil have fat i nye musiktalenter til deres drumband, da deres gamle hold flyver fra reden i dette efterår. Derfor vil de gerne invitere skolebørn fra 3. til 6. klasse til camp om to ugers tid. Det meddeler lederen af FDF Drumband, Gunnar Bohlbro.

Annonce

Nye muligheder

Konceptet med at skabe et drumband for børn startede med, at FDF fik et problem. Mange af de store musikanter rejste væk fra området.

- Vi tænkte: Hvad gør vi nu?, fortæller Gunnar Bohlbro.

Der opstod så en idé til at invitere skolebørn ind og udvikle dem. Der var fire drenge, som meldte sig, og FDF gik i gang med en times undervisning i ugen. Drengene fik udover den normale undervisning ekstra undervisning på tre timer. Dette er blevet så stor en succes, at de fire drenge er kommet videre til højere niveau.

- De var forsøgskaniner, siger Gunnar Bohlbro, som er glædeligt overrasket over, at de fire drenge er kommet så langt. Og det har inspiret FDF til at lave en gratis drumcamp, som var resultat af regeringens hjælpepakker i forbindelse med corona-krisen.

Annonce

Alle kan komme med

Formålet med den gratis drumcamp er at inspire børn og unge til at spille.

- Vi vil gerne give børn og unge en forsmag på at spille på rigtige instrumenter, siger Gunnar Bohlbro, og han understreger at det vil præge børnene i den positive retning, hvis man interesserer sig for musik.

- De vil kunne kende rytmen i en sang ved at slå op i sangbogen. Det vil man kende resten af livet, og musik bliver man glad af, siger Gunnar Bohlbro.

Håbet er, at der kommer fem nye elever, men der må gerne komme flere.

- Hvis vi får 10 nye elever, så er vi glade. Hvis vi får mere end 10, så er vi helt væk, siger Gunnar Bohlbro. Han understreger, at man ikke behøver at kunne kende et instrument i forvejen. Man skal blot have interesse i at lære at spille på et instrument.


Musik bliver man glad af

Gunnar Bohlbro


Annonce

Det er ikke lige til

Blandt de instrumenter, som man vil kunne spille på Drumbandets hold, er for eksempel en stortromme og at spille på sådan en, er ikke ligetil.

- Det lyder simpelt, men det er faktisk lidt svært. For man skal kende takterne, siger Gunnar Bohlbro.

Der er gratis drumcamp på FDF's bygning på Ryttervej 8 i Tønder den lørdag 26. september fra klokken 13 til 16. Mandag den 28. september fra klokken 17, starter det nye drumbandhold op på samme adresse. Alle fra 3. - 6. klasse kan tilmelde sig til undervisningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce