Annonce
Ugeavisen Tønder

Fem oplagte spørgsmål om hjerteløbere

PR-foto
Annonce

Du har måske en masse spørgsmål, hvis du overvejer at blive hjerteløber. På hjemmesiden hjertestarter.dk er der samlet en lang række af de spørgsmål, som oftest trænger sig på. Her er et udpluk på fem.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det gør du ved at at downloade hjerteløber app'en og gennemføre registreringsflowet. App'en Hjerteløber findes i App Store og i Google Play.

Du kan forberede dig på opgaven som hjerteløber ved at se nogle korte introduktionsvideoer på hjemmesiden hjertestarter.dk  Du kan også afprøve den testalarm der ligger inde i hjerteløberappen.

Hvem kan jeg blive sendt ud til?

Borgeren med det formodede hjertestop vil meget ofte befinde sig i et privat hjem. I Region Syddanmark bliver du som hjerteløber sendt ud til borgere i alle aldersgrupper.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan løbe afsted, når jeg får en alarm?

Der vil naturligvis være mange situationer, hvor du ikke kan løbe afsted, når du får en alarm. Tryk på nej-knappen, når du får alarmen, og giv på den måde besked om, at du ikke er tilgængelig. Det er helt frivilligt at være hjerteløber, og blot et supplement til ambulance og redningstjenesten, der rykker ud præcis som de plejer. 

Hvor og hvornår kan jeg blive alarmeret?

Ordningen er landsdækkende, så du kan blive alarmeret uanset, hvor du befinder dig i Danmark. Du kan som udgangspunkt blive alarmeret døgnet rundt, men du bestemmer selv, hvor meget du vil være til rådighed. Du kan altid takke nej til en alarmering, sætte din telefon på lydløs - eller melde dig ud af projektet ved at slette din profil. Du skal huske, at du som hjerteløber er et supplement til det almindelige akutberedskab.

Kan jeg gøre noget forkert?

Nej, det kan du ikke. Hjertelungeredning er ikke skadeligt for den, der har fået hjertestop, og hjertestarteren støder kun, når den har analyseret sig frem til, at det er det rigtige at gøre. Hvis du er usikker, så tænk på, at det altid er bedre at gøre noget end at undlade at gøre noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce