Annonce
Ugeavisen Tønder

Find din indre filmproducer frem

Nu bliver det muligt for borgere i Tønder Kommune at leje professionelt filmudstyr på Tønder Kulturskole.Foto: Betina Skjønnemand
Tønder Kulturskole åbner nu for, at borgere og virksomheder i Tønder Kommune kan leje skolens professionelle filmudstyr.
Annonce

Tønder: Er der snart bryllup i familien, går du med en drøm om at lave en musikvideo med dit hobbyband, eller vil du lave din egen dokumentarfilm?

Mulighederne er uendelige, og nu har alle borgere i Tønder Kommune mulighed for at leje professionelt filmudstyr på Tønder Kulturskole.

- Vi deltog i et projekt for nogle år siden, der hed Filmvæksthuset. Projektet var støttet af regionen, og vi fik i den forbindelse en million kroner. Nogle af de penge brugte vi til at indkøbe fire tasker fyldt med professionelt filmudstyr. Og det er de tasker, som vi nu gerne vil udleje, fortæller leder af Tønder Kulturskole, Henrik Thaysen Dam.

I Tønder er der længere mellem kulturtilbuddene, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at gøre kulturen tilgængelig for alle i kommunen.

Henrik Thaysen Dam, leder af Tønder Kulturskole

Annonce

Udstyr skal bruges

Udstyret bruges fortsat af Kulturskolens elever, men Henrik Thaysen Dam ser gerne, at udstyret bliver brugt endnu mere.

- Det skal bruges. Og jeg tænker, at muligheden for at leje udstyret kan være med til at styrke den samskabelse, som vi stræber efter. Børn, unge - og voksne for den sags skyld, skal have mulighederne for at udfolde sig kreativt. Jeg har et motto, der lyder, at de kan jo ikke gøre for, at de ikke er født i Kolding. I Tønder er der længere mellem kulturtilbuddene, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at gøre kulturen tilgængelig for alle i kommunen, lyder det fra Henrik Thaysen Dam.

Der er kun to betingelser, der skal opfyldes, for at man kan låne udstyret, forklarer Henrik Thaysen Dam.

- Man skal være bosiddende i Tønder Kommune, og så skal man være over 18 år. Det betyder, at hvis nogen under 18 år har lyst til at leje udstyret, så må forældrene lige med ind over.

Annonce

Får kort intro

Når man lejer udstyret får man samtidig en kort introduktion af, hvad der er i tasken med filmudstyr.

- Det er vores underviser, Christopher Sutherland, der står for udlevering af udstyret. Han giver en kort introdution til udstyret, men hvis man er interesseret, så kan man også tilkøbe et par timers kursus hos ham. Men udgangspunktet er, at det er rimeligt let at gå til udstyret, siger Henrik Thaysen Dam.

Annonce

Skal ikke konkurrere

Det kommer til at koste 1000 kroner at leje udstyret i en uge.

- Der er udstyr for omkring 20.000 kroner i hver taske. Så vi regner med, at vi tager et depositum på 3000 kroner, og lejen bliver så 1000 kroner. Depositumet svarer til den selvrisiko, vi har på udstyret, uddyber Henrik Thaysen Dam.

Han understreger, at tiltaget med at udleje filmudstyret ikke skal konkurrere med andre udbydere.

- Vi har kigget os lidt omkring, og vi har ikke kunnet finde andre steder, hvor det er muligt at leje filmudstyr. Så vi går ikke nogen i bedene. Det er simpelthen for at få udstyret så meget i brug som muligt, i steder for, at det bare samler støv på hylden.

Det bliver snart muligt at booke udstyret online, men indtil videre kan man ringe til Tønder Kulturskole, hvis man er interesseret i at leje udstyret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce