Annonce
Ugeavisen Tønder

Fitnesscenter er rykket ud under åben himmel

Der er gang i udetræningen hos SPS Gym i Tønder, der var blandt de allerførste til at introducere udetræning efter corona-nedlukningen. Foto: Timo Battefeld
SPS Gym i Tønder tilbyder nu, at medlemmerne kan træne under åben himmel. Medlemmerne har taget muligheden til sig, men indehaver Morten Lambek glæder sig alligevel til, at hverdagen vender tilbage.
Annonce

Tønder: Der er ikke helt så stille, som man måske skulle tro, hos SPS Gym, der ligger ved Tønder.

Fitnesscenterets omkring 150 medlemmer er nemlig ikke ret gode til at sidde stille og lave ingenting. Derfor var det heller ikke sjovt, da statsministeren i midten af marts måned lukkede ned for det meste af Danmark - og herunder fitnesscentre.

For indehaver Morten Lambek gik der ikke mange dage, før han fandt på alternative måder, hvorpå han selv og andre træningsglade mennesker kunne holde sig i form på trods af corona.

- Vi begyndte hurtigt at lægge videoer med træninger ud i en lukket facebookgruppe, så medlemmerne kunne holde sig i gang derhjemme. Jeg lagde også idéer til orienteringsløb frit tilgængeligt for alle på Facebook, fortæller Morten Lambek.

Indehaver Morten Lambek er glad for, at medlemmerne har taget godt mod tilbuddet om at kunne fortsætte træningen udenfor. Men han glæder sig til at komme tilbage til hverdagen. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Udetræning

Selvom der altså hele tiden har været fokus på bevægelse og træning, så manglede der alligevel noget.

- Jeg så et klip online med en, der var i gang udenfor med nogle mavebøjninger. Og jeg fik idéen med at starte træning op udendørs, fortæller Morten Lambek videre.

Men for at få helt styr på alle regler og anbefalinger, kontaktede han politiet og fik deres hjælp til, hvordan han skulle indrette tingene, så udetræningen blev helt efter alle kunstens - og myndighedernes - regler.

- Vi fik det hele på plads, og den 20. april kunne vi, som det første sted i Danmark, åbne op for udetræningen, lyder det videre fra Morten Lambek.

Han delte sine erfaringer i forskellige crossfit-grupper på facebook, så andre kunne få glæde af oplysningerne, og siden har en del centre slået dørene op for udetræning.

- Jeg er glad for, at det kan lade sig gøre, og medlemmerne har taget godt imod tilbuddet. Men vi glæder os nu alligevel til, at vi kan få lov at træne almindelig i centeret igen, siger Morten Lambek.

Annonce

Ny hverdag

Indtil videre tyder det dog på, at Morten Lambek og SPS Gyms medlemmer skal vænne sig til at træne udenfor. For som tingene står nu, får fitnesscentre først lov til at åbne dørene til almindelig træning i den sidste fase af genåbningen i august.

- Vi har fået tingene til at glide, og det fungerer fint. Vi kan bære stort set alle redskaber ud. Selv cykler og romaskiner. Det eneste, vi ikke kan få med ud, det er nogle skimaskiner, der er boltet fast i væggen. Men alt andet hjælpes vi ad med at få båret ud, forklarer Morten Lambek.

Medlemmerne har indtil videre fundet sig fint til rette med udendørs træningen.

- Vi kører hold om eftermiddagen, men derudover kan medlemmerne nu frit låse sig ind og tage redskaberne med ud under åben himmel. Vi stoler på, at medlemmerne overholder reglerne, og vi har heller ikke haft grund til andet. Alt er gået fint og uden problemer, konstaterer Morten Lambek.

Politiet er ofte forbi for at se, om alle regler bliver overholdt, og der har ikke været noget at komme efter.

- Vi er interesserede i, at alt kører efter reglerne. Det er også derfor, at jeg helt fra dag ét havde fat i politiet, så vi er helt sikre på, at det vi gør, er lovligt. Så der skulle ikke være noget at komme efter, siger Morten Lambek.

Der er rig mulighed for at holde formen vedlige hos SPS Gym. Foto: Timo Battefeld
Alle redskaber - på nær skimaskinerne, der er boltet fast i væggen - kan tages med udenfor. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce