Annonce
Ugeavisen Tønder

Fokus på bueskydning rammer plet

DGI oplever en voksende interesse for at skyde med bue og pil. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Stadig flere ønsker at prøve kræfter med bue og pil. DGI Sønderjylland prøver at favne interessen, og har således lige været med til at uddanne 12 nye trænere fra lokalområdet.
Annonce

Sønderjylland: DGI mærker generelt at interessen for bueskydningen blomstrer. Siden bueskydning blev et særligt fokusområde for DGI primo 2018, er godt 40 foreninger rundt omkring i landet skudt op.

Særligt i DGI Sønderjylland oplever de en stor interesse for sporten.

- Det går stærkt, og vi er godt i gang, lyder det fra Ida Søby Fogh, konsulent hos DGI Sønderjylland Skydning i en pressemeddelelse.

Bueskydningen rammer ind i tendensen, hvor folk generelt søger ro, koncentration, nærvær og fællesskaber, og det er netop dét, aktiviteten kan, konstateres det fra DGI Sønderjylland i pressemeddelelsen. Bueskydningen rammer desuden plet hos en bred målgruppe, hvor både børn og pensionister, enkeltpersoner og hele familier kan være sammen om sporten.

Mange foreninger ser fordele i bueskydningen, der kan foregå i en idrætshal på samme måde som for eksempel håndbold og badminton.

Annonce

12 nye trænere på plads

For at bygge videre på den voksende succes for bueskydning, varetager DGI også udviklingen og uddannelsen af nye trænere.

Således var DGI Sønderjylland - i samarbejde med Øster Højst Idrætsforening - midt i januar vært ved premieren på DGIs videregående træneruddannelse i bueskydning.

Til uddannelsen var 12 kursister fra de sønderjyske idræts-, skytte- og bueforeninger samlet som landets første, for at udvikle deres trænerevner og teknik-kendskab inden for bueskydning på den videregående træneruddannelse. Blandt de 12 kursister var bueskytter fra hele lokalområdet, blandt andet Tønder, Bredebro, Toftlund og Øster Højst.

- DGI Sønderjylland satser på bueskydningen, og vi er altid klar til at komme ud til interesserede foreninger til en uforpligtende snak for at finde ud af, hvordan foreningen ville kunne komme i gang med at tilbyde bueskydning til sine medlemmer, siger Ida Søby Fogh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce