Annonce
Ugeavisen Tønder

Formand for Ældre Sagen: -Det trykker mig lidt

I Ældre Sagen Tønder-Højer vil de gerne gøre noget for de ensomme ældre. Men det kan være svært at finde og ramme de rigtige, mener formand Børge Hansen Rossen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard.
Ensomhed blandt ældre er ikke et ukendt fænomen hos Ældre Sagen Tønder-Højer. Men det er svært at finde frem til de ældre, og foreningen mangler en kontaktperson, der kan koordinere indsatserne.

Tønder: I Danmark har 55.000 borgere over 65 år ensomhed tæt inde på livet ifølge Ældre Sagen. Derfor ærgrer det også Børge Hansen Rossen, formand Ældre Sagen Tønder-Højer, at foreningen i øjeblikket mangler en kontaktperson for det sociale og humanitære område.

- Vi har behov for en, der kan koordinere tingene. Jeg har det overordnede ansvar, men jeg har rigeligt i forvejen, så jeg vil helst ikke påtage mig den rolle, hvis jeg kan undgå det, siger han og fortsætter.

- Det trykker mig lidt, at vi ikke har det.

Foreningen har dog fortsat arrangementer rettet mod ensomme, men det kan være svært at vide, om de rammer de rette.

- Vi har nogle gange noget spisning, hvor vi satser på de ensomme, men vi er lidt i tvivl, om det er dem, der kommer. Selvom vi sætter en annonce i avisen, så har vi ikke sikkerhed for, om de er ensomme. Det spørger vi dem jo ikke om, når de kommer, siger formand Børge Hansen Rossen.

Annonce

Forsøger stadig at følge med

Ifølge Ældre Sagen rammes mennesker, der bor alene, tre gange så ofte af ensomhed som gennemsnittet. Og der skal udefrakommende kræfter til, hvis problemet skal løses, mener Børge Hansen Rossen.

- Jeg tror, det er rigtigt svært at komme ud af den klokke sommetider. Man har svært ved at komme ud i den virkelige verden, der skal man hjælpes, siger han.


Jeg tror, det er rigtigt svært at komme ud af den klokke sommetider, man har svært ved at komme ud i den virkelige verden, der skal man hjælpes

Børge Hansen Rossen


På trods af den manglende kontaktperson, så er ensomhed bestemt stadig et område, der har foreningens fokus.

- Vi forsøger stadig at følge med, og vi drøfter det i bestyrelsen hver gang, om der er noget, vi kan hjælpe med eller lave. Men det er jo ikke på samme måde, når vi mangler en kontaktperson, siger han.

Børge Hansen Rossen påpeger, at man ikke behøver at være medlem af Ældre Sagen for at blive kontaktperson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce