Annonce
Ugeavisen Tønder

Formand for Sine flytter fra egnen - men først skal hun finde en ny forstander til efterskolen

Anna Amby Frejbæk forlader godt nok sin stilling som rektor på Tønder Gymnasium, men hun bliver som formand for Sportsefterskolen Sine. Her er hun med i processen om at finde en ny forstander efter Peter Bruhn Jepsen har sagt op. Arkivfoto: Cecilie Spottog Petersen
Den 1. februar starter Anna Amby Frejbæk i en stilling som rektor på Støvring Gymnasium i Himmerland. Selv om hun flytter fra egnen, fastholder hun sin tilknytning som formand for Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster, der lige nu søger efter en ny forstander.

LØGUMKLOSTER: Efter fem år forlader Anna Amby Frejbæk stillingen som rektor på Tønder Gymnasium for at blive rektor på gymnasiet i Støvring i Himmerland.

Anna Amby Frejbæk blev ansat som uddannelsesleder på Tønder Gymnasium i 2015, men allerede året efter efterfulgte hun Jens Gade som rektor.

Samtidig med stillingen som rektor blev Anna Amby Frejbæk for to år siden formand for Sportsefterskolen Sine. Det ville være nærliggende at tænke, at hun ligesom med gymnasiet også ville forlade sin post på efterskolen i Løgumkloster. Men det gør hun ikke.

Annonce

- Jeg er rigtig glad for Sine, og efter to år som formand føler jeg ikke behov for at stoppe, så jeg fortsætter som formand, siger den 50-årige forstander og tilføjer, at det er en win win-situation. For hun er blevet glad for Sønderjylland - hun bor i Stubbæk ved Aabenraa - og for sin tilknytning til Sine.

Samtaler onsdag

Det er også hendes indtryk, at efterskolen er glad for hende.

- Det passer mig fint at bevare tilknytningen til Sønderjylland. Vi er faldet rigtig godt til, og nu har vi boet i området i 14 år - det er det sted, jeg har boet længst tid, påpeger Anna Amby Frejbæk, der for tiden er i færd med at søge efter en ny forstander til efterskolen i Løgumkloster.

Jeg er rigtig glad for Sine, og efter to år som formand føler jeg ikke behov for at stoppe, så jeg fortsætter som formand.

Anna Amby Frejbæk, formand for Sportsefterskolen Sine

Hun fortæller, at man på onsdag holder samtaler med fire udvalgte ansøgere:

- Det bliver rigtig spændende.

Anna Amby frejbæk har tidligere fortalt, at Sønderjylland er blevet et helt specielt sted for hende:

- Jeg kommer til at savne Tønder og byens smukke og traditionsrige gymnasium, de fantastiske elever og personalet, og jeg kommer til at tænke tilbage på min tid i Tønder med varme og stor taknemmelighed for den opbakning, jeg har fået som rektor. Jeg rejser nordpå, fordi jobbet i Støvring rummer en interessant ledelsesopgave, som jeg har lyst at påtage mig.

Annonce

Tættere på hjemstavnen

Anna Amby Frejbæk har tidligere været studievejleder og lærer på Sønderborg Statsskole, og så var hun formand for fondsbestyrelsen for samfundsfaglærernes forlag, Colombus. Desuden har hun kastet sig over en master i ledelse på SDU.

Som sagt stammer hun fra Holstebro, men hun har boet i en række forskellige byer som Aarhus, Odense, Vejen og nu altså Stubbæk. Som teenager boede hun med forældrene i grønlandske Aasiaat gennem en femårig periode.

At hun nu flytter tættere på hjemstavnen i Holstebro bekommer hende vel. Hun påpeger, at det nye arbejde om end ikke ligger i hendes hjemegn, så mere nært end Tønder.

- Det er lidt tættere på, end der hvor vi kommer fra, som hun udtrykker det.

Anna Amby Frejbæk håber, at den nye forstander for Sine kan starte i jobbet den 1. marts.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jørgen Hansen Biler bliver speedway sponsor

Annonce
Ugeavisen Tønder

Formand for Danmarks Østersfestival får endnu en post

Annonce
Ugeavisen Tønder

Nyansættelse

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Klumme: Lad Stine mæ æ biffel genopstå i bronze

Ugeavisen Tønder

Der er støtte at hente til lokale projekter

Ugeavisen Tønder

Kan du slå 73 millioner skridt?

Ugeavisen Tønder

Fandt flaskepost blandt mayonnaisetuber og træsko: -Det er nærmest som et eventyr

Ugeavisen Tønder

Jul på Schackenborg var en succes

Ugeavisen Tønder

Apotekerne i Skærbæk og Toftlund er klar til at vaccinere

Ugeavisen Tønder

To arbejdspladser i kommunen er hædret som årets elevplads

Ugeavisen Tønder

Bredebro har fået gang i mange initiativer

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Alkoholfri øl, musikhuset i Højer og franske skuespillere

Ugeavisen Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Annonce