Annonce
Ugeavisen Tønder

Forundring ved multibane: 162 bolte er sporløst forsvundet

Ukendte personer har skruet 162 bolte løs på multibanen i Højer. Banen ligger ved Marskhallen og har generelt ikke været udsat for hærværk. De frivillige i Højer undrer sig over de i alt 162 forsvundne bolte. Foto: Martin Franciere
Gennem den seneste tid har en eller flere gerningsmænd skruet 162 bolte løs og fjernet dem fra multibanen ved Marskhallen i Højer. I værste fald kan de manglende bolte resultere i, at en bande vælter ned over banens brugere.
Annonce

HØJER: Multibanen i Højer har i to år - bortset fra et par småting som forsvundne bolde - levet en stille tilværelse. Brugerne af banen, hvor der kan spilles hockey, basketball, badminton og basketball, plejer at passe godt på arealet.

Men i den seneste tid har brugerne, og ikke mindst idrætsforeningen, oplevet, at de bolte, der holder træbanderne på plads, forsvinder i et raskt tempo.

- Der mangler lige nu 162 bolte, konstaterer formanden for Højer IF, Katja Nielsen, og viser et par rækker, hvor boltene er helt væk.

Annonce

2000 bolte

Mens boltene altså forsvinder sporløst, efterlades skruen og spændeskiven. Men hvorfor forsvinder boltene?

- Jeg har ikke set én eneste bolt. Enten bliver de taget med eller smidt ud på marken, siger Jan Nielsen, der er frivillig i idrætsforeningen, og som jævnligt lægger vejen forbi multibanen for at holde øje med at alt går, som det skal.

Katja Nielsen og Jan Nielsen undrer sig over, hvor de mange bolte bliver af. Enten smides de ud på marken eller tages med hjem, lyder deres bud. Foto: Martin Franciere

Katja Nielsen undrer sig også over, hvem der måtte få fornøjelse ud af at skrue boltene af.

- Jeg synes, det er mærkeligt, og jeg kan ikke forstå, hvad det skal til for, siger hun.


Det er 162 bolte, og hvis de koster tre kroner stykket, så bliver det 500-600 kroner lige ud af idrætsforeningens kasse.

Jan Nielsen, frivillig i Højer IF


Rundt om hele multibanen er der 2000 skruer med bolte, der sørger for, at banderne står sikkert og solidt. De fleste bolte er spændt, men ved brug vibrerer pladerne, og boltene løsner sig, så de kan skrues af med de bare næver.

Katja Nielsen er formand for Højer IF. Hun ærgrer sig over, at folk ikke kan lade foreningen ting være i fred. Jeg synes, det er mærkeligt, og jeg kan ikke forstå, hvad det skal til for, siger hun Foto: Martin Franciere

- Jeg har spændt alle boltene tre gange i løbet af de to år, vi har haft multibanen. Det er mange at spænde, og det tager nogle timer, fortæller Jan Nielsen.

Annonce

Sommerpause

Jan Nielsen og Katja Nielsen har i øvrigt observeret, at der efter tre ugers sommerpause - hvor der ikke forsvandt bolte - atter er rift om de små metalgenstande. Det ærgrer naturligvis duoen fra idrætsforeningen, der ikke ligefrem vælter sig i penge.

- Det er 162 bolte, og hvis de koster tre kroner stykket, så bliver det 500-600 kroner lige ud af idrætsforeningens kasse, konstaterer Jan Nielsen.

Efter en sommerpause er boltene atter begyndt at forsvinde fra multibanens bander. Hvis alle bolte skrues ud, risikerer en bande at vælte ned over banens brugere. Foto: Martin Franciere

Tilsyneladende har ingen i Højer set eller observeret noget, der kunne give et fingerpeg om, hvem, der står bag boltenes forsvinden. Men hvis en eller anden skulle støde på en stak bolte eller få dårlig samvittighed efter at have læst denne artikel i avisen, giver Jan Nielsen og Katja Nielsen frit lejde til "gerningsmændene". De opfordres til at levere boltene tilbage i boldkassen, som befinder sig ved multibanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce