Annonce
Ugeavisen Tønder

Fra håndboldspiller til alge- og vinduespudser

Når Søren Knudsen skal ud til kunderne for at rense vinduer og fjerne alger, så har han maskiner klar i firmabilen. Foto: Jeppe Mortensen
Mandag den 7. december åbnede den tidligere håndboldspiller Søren Knudsen et nyt alge- og vinduespudserfirma. Dermed er han tilbage som selvstændig efter fire års fravær.

Tønder: ET nyt alge- og vinduespudserfirma har set dagens lys. Manden bag firmaet er den tidligere håndboldspiller Søren Knudsen, som efter fire års fravær er tilbage som selvstændig.

Erhvervskarrieren tog sin begyndelse, da Søren Knudsen gik i lære hos Intersport i Tønder. I første omgang tog han et kort visit til Sjælland, hvorefter han vendte hjem til Tønder og var med til at grundlægge butikken Sportmaster i byen.

Efter at været vendt hjem til Tønder spillede Søren Knudsen, sideløbende med arbejdet, håndbold, men han stoppede for at forfølge erhvervskarrieren.

Annonce

- Det er måske meget godt, at man ikke er aktiv i en alder af 45 år. For det ser ikke så elegant ud mere, siger han med et glimt i øjet, da hans knæ er slidt op.

Søren Knudsens arbejdsplads bliver i familiens køkken i hjemmet i Tønder. Foto: Jeppe Mortensen

Søren Knudsen følger dog stadigvæk med i håndbolden, da hans to teenage-børn spiller håndbold i ungdomsafdelingen i TM Tønder.

Stress afgjorde fremtiden

Efter tiden i Sportsmaster gik Søren Knudsen ind i skobranchen. I første omgang blev han ansat hos de danske skomærker Vagabond og Camel Active. Til sidst endte Søren Knudsen som agent for det tyske skomærke Tamaris, hvilket betød, at han i praksis var selvstændig skoimportør.

Det betød ofte lange arbejdsdage med møder med kunder i hele Danmark og fravær fra familien.

- Ofte kunne jeg tage afsted en søndag og først være hjemme om fredagen igen, siger Søren Knudsen for at give et eksempel på, hvordan hans arbejdsuge så ud, da han var sælger.

Det store arbejdspres gjorde, at en aften for fire år siden gik klappen ned for Søren Knudsen.

Diagnosen var stress.

- Det gik op for mig, at jeg havde for meget at se til, siger han og måtte opgive karrieren i skobranchen som konsekvens af stressen.

Det første år efter diagnosen måtte Søren Knudsen bruge på at komme sig igen, og derefter fik han et job i montageafdelingen hos Lifetime i Højer. Men lysten til at blive selvstændig var der stadig for Søren Knudsen, som fredag den 4. december i år kvittede jobbet som montør.

Især tre personer får æren for det.

- Det er min dejlige kone og børn, som har rejst mig op igen, siger han og tilføjer at familie og venner altid har haft en dør åben, når han spurgte om hjælp.

Annonce

Bliver i Tønder Kommune

Det nye firma kommer til at hedde "Sørens Algerens og vinduesvask". Og vinduesvasken er ikke tilfældigt valgt, da det kan gøres hele året rundt, da algevask er fra marts til november.

- Det betyder, at jeg kan være ude i naturen, som jeg holder meget af, siger Søren Knudsen, som kommer til at køre rundt i det meste af Sønderjylland og tilbyder vinduesvask og fjernelse af alger.

Men helt alene bliver det ikke. Søren Knudsens to børn skal med tiden hjælpe til i firmaet. Datteren på 14 år hjælper til med blandt andet med firmaets facebookside.

Her er tilbuddene fra Søren Knudsens firma. Foto: Jeppe Mortensen

- Det, synes hun, er rigtigt sjovt, siger den stolte far.

Primært regner Søren Knudsen med, at hans arbejdsområde bliver hele Tønder Kommune med base i Tønder, men med få undtagelser kan det også blive gjort udenfor Tønder Kommune.

- Jeg må være der, hvor der er arbejde, siger Søren Knudsen.

Ordrerne er ved at strømme ind til den nye alge og vinduespudser, som efter grundig forberedelse er ved at være klar med firmaet.

- Nu er jeg klar til at vaske vinduerne, så kunderne kan se julemanden, når han kommer, siger han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Ugeavisen Tønder

25-års jubilæum

Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce