Annonce
Ugeavisen Tønder

Fra landmandsdatter til it-iværksætter

Maiken Paaske er vokset op på en gård udenfor Jejsing. Nu er hun it-iværksætter i Aarhus. Privatfoto
28-årige Maiken Paaske fra Jejsing er godt i gang med et it-eventyr, der skal gøre det nemmere at finde rundt i junglen af skønhedsbehandlinger.
Annonce

Jejsing/Aarhus: Det lå måske ikke lige i kortene, at Maiken Paaske, der er vokset op på en gård udenfor Jejsing, skulle blive driftig it-iværksætter, og i en alder af 28 år allerede have haft fingrene på tastaturet i flere såkaldte "start-ups" indenfor tech-branchen.

Men Maiken Paaske har altid gået sine egne veje, og har også altid bevæget sig meget på områder, hvor der traditionelt er flest drenge. Blandt andet har motocross været én af Maiken Paaskes store fritidsinteresser helt fra barnsben, hvor hun kørte om kap med sin bror på markerne rundt om Jejsing.

- Jeg har altid været et konkurrencemenneske, og det har aldrig afskrækket mig at skulle konkurrere med drengene, siger Maiken Paaske.

Hun mener dog, at it-branchen, og det at arbejde med iværksætteri på it-området, har et lidt forkert ry blandt befolkningen.

- Der er mange, der har et billede af, at start-ups altid er noget meget primitivt, der foregår i en mørk kælder med nogle nørder. De start-ups, jeg har været med i, har slet ikke været på den måde, fortsætter hun med et grin.

- Der er mange, der har et billede af, at start-ups altid er noget meget primitivt, der foregår i en mørk kælder med nogle nørder.

Maiken Paaske, it-iværksætter

Annonce

Mor var glad for computere

Selvom Maiken Paaske er vokset op på landet, så har computere været en del af hendes liv, fra hun var helt lille.

- Min mor var hjemmegående, og havde en stor interesse i computere. Jeg husker, at hun tit sad og nørklede med det, når jeg kom hjem fra skole. Det var dengang, man havde et modem, og hvor man skulle ringe op for at komme på nettet. Jeg husker også, at min mor skilte computere ad for så at samle dem igen. Så jeg har nok arvet interessen for IT fra hende, forklarer Maiken Paaske.

Annonce

Stejl læringskurve

Maiken Paaske flyttede til Aarhus for at studere på universitetet, hvor hun nu har færdiggjort en kandidatuddannelse indenfor IT. Efter færdiggørelsen af uddannelsen, kom hun i gang i den første start-up virksomhed.

- Jeg forstod egentlig ikke rigtigt, hvad det var, men det stak pludselig helt af, forklarer Maiken Paaske om tiden i den nu kendte virksomhed Lunar Way, som Maiken Paaske var en del af. Siden kom hun til virksomheden Plecto, som blandt andet har fået støtte fra investorer fra tv-programmet Løvens Hule. Nu har Maiken Paaske så sat gang i sit eget firma, Beauty Match, der er en online-portal for skønhedsbehandlinger.

Maiken Paaske er glad for den meget erfaring, hun har høstet i de virksomheder, som hun har været en del af, og hun er nu sikker på, at hun er klar til at stå på egne ben og afprøve sin egen idé.

- Det har været en ekstrem stejl læringskurve, men det har givet mig netværk og uvurderlige erfaringer, som jeg ikke ville være foruden i dag, konstaterer hun.

Beauty Match fungerer som en online-portal, hvor man finde og anmelde skønhedsbehandlinger og -behandlere. Idéen opstod udfra et behov, som Maiken Paaske selv oplevede.

- Jeg kunne ikke forstå, at det ikke allerede fandtes. Det er et meget uoverskueligt marked, og det er svært at vide, om det er gode eller knap så gode behandlere, man finder frem til. Der findes noget, der ligner i USA, men intet i Danmark. Så jeg rykkede på det, forklarer Maiken Paaske.

En online-portal, hvor man kan finde og vurdere skønhedsbehandlinger, er lige nu det, som Maiken Paaske bruger alle sine vågne timer på. Privatfoto
Annonce

Mange timer

Maiken Paaske arbejder i øjeblikket alle sine vågne timer på, at Beauty Match skal komme godt op at køre. Derfor bliver der ikke så meget tid til overs til familie og hobbyer.

- Jeg giver virksomheden al min opmærksomhed lige i øjeblikket, så det har mit fulde fokus. Men jeg kan da stadig godt lide at give den gas på motocrosseren en gang imellem, siger Maiken Paaske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce