Annonce
Ugeavisen Tønder

Fra My Little Pony til sweatshirt-design: 17-årige Lærke har designet en corona-hoodie

17-årige Lærke Najaaraq Vinter Witting er efterskoleelev på Højer Designefterskole. Hun har nu designet en særlig corona-hoodie. Foto: Betina Skjønnemand
17-årige Lærke Najaaraq Vinter Witting er efterskoleelev på Højer Designefterskole. Hun arbejder med animation, design og innovation. Nu har hun designet en hoodie, der skal hjælpe til med at begrænse coronasmitte.
Annonce

Højer: Det hele startede med My Little Pony.

17-årige Lærke Najaaraq Vinter Witting er født og opvokset i Nuuk i Grønland. Som 10-årig blev hun fascineret af tegneserien med My Little Pony.

- Jeg blev grebet af det. Jeg tegnede og tegnede og tegnede. Det var nok sådan, det startede, forklarer Lærke Witting, der nu er ved at afslutte sit efterskoleophold på Højer Designefterskole, hvor hun går på animationslinjen.

Jeg skal i hvert fald have bestilt et par stykker, når de kommer til salg

Lærke Najaaraq Vinter Witting, efterskoleelev på Højer Designefterskole om sin egen-designede hættetrøje

Annonce

Opgave i coronatiden

Lærke Witting blev, ligesom de øvrige elever på landets efterskoler, sendt hjem i midten af marts måned, da statsministeren lukkede landet ned. Mens eleverne var hjemsendt fortsatte undervisningen virtuelt, og det var i den forbindelse, at Lærke Witting og hendes kammerater fik stillet en opgave i det, der kaldes adfærdsdesign.

- Vi skulle opfinde noget, der kunne påvirke menneskerne omkring os, og vi skulle tage udgangspunkt i corona-krisen, forklarer Lærke Witting, der i første omgang arbejdede med at udvikle en digital version af et spil.

- Men så en dag er der én, der nævner, at man også kunne gøre noget, der havde med tøj at gøre. Og jeg blev ret hurtigt optaget af den idé, lyder der videre fra Lærke Witting.

Annonce

Passion for hoodies

Da først den første spæde tanke var født, stod idéerne nærmest i kø hos Lærke Witting. Og hun var ikke i tvivl om, hvilken stykke tøj, hun skulle arbejde videre med til opgaven.

- Jeg er stor fan af hoodies. Jeg elsker dem. Mine venner her på efterskolen har måske to-tre stykker. Jeg har 10 alene her i mit skab på skolen, siger Lærke Witting.

Hun ville gerne lave en hoodie, der kunne være med til at begrænse smittespredning.

- Jeg startede egentlig med to hovedidéer. Først og fremmest ville jeg gerne have et stort logo-element, der skulle signalere, at man skulle holde afstand. Dernæst ville jeg gerne forsyne ærmerne med en anden slags stof, der var mere rengøringsvenligt - for eksempel den slags stof, som regnjakker er lavet af, forklarer Lærke Witting.

Efterhånden som hun arbejdede med trøjen, kom der flere og flere elementer til. Dels skulle trøjen forsynes med en halsedisse, der kan bruges som maske, en lille lomme skulle dedikeres til en lille flaske håndsprit, og trøjen skulle have hul til tommelfingeren, så trøjen dækkede en større del af hænderne.

- Det greb lidt om sig, konstaterer Lærke Witting med et smil.

Lærke Witting har tegnet masser af skitser til hættetrøjen. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce

Produceres og sælges

Mens Lærke Witting arbejdede med opgaven og tegnede skitser, foreslog hendes mor, at hættetrøjen burde sættes i produktion. Lærkes mor havde kontakt til nogle amerikanere, og også her var der ikke langt fra tanke til handling.

- Jeg kontaktede dem, og de synes, det var en god idé. De mente dog, at hoodien var for svær at sætte i produktion for dem, forklarer Lærke Witting. Men hun gav ikke op af den grund. Hun undersøgte videre, og kom gennem sin research i kontakt med et firma, Palmtreat.design, der gerne ville hjælpe hende.

- Vi får nu lavet hoodien med logoerne og de forskellige farveelementer. Hoodien bliver sat til salg på deres hjemmeside, og jeg får endda et beløb for hver solgt hoodie, fortæller Lærke Witting, og lægger ikke skjul på, at hun er ret godt tilfreds med, hvordan tingene har udviklet sig.

- Det er så fedt, og jeg er så glad. Jeg skal i hvert fald have bestilt et par stykker, når de kommer til salg, konstaterer hun.

Lærke Witting har en svaghed for hættetrøjer, så da hun først besluttede at designe et stykke tøj, så var der ingen tvivl om, at det skulle være en hoodie. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce