Annonce
Ugeavisen Tønder

Frisk luft, fastholdelse og fællesskab: Nyt golf-projekt for kronisk syge er på programmet i Tønder Golfklub

Tønder Golfklub starter hold op for deltagere med en kronisk sygdom. Det er en projekt, der skal fastholde flere i sporten, samtidig med at deltagerne med en kronisk sygdom kommer til at spille med nogle, som er på samme fysiske niveau som dem selv. Projektet strækker sig over to år, og er et samarbejde med Tønder Kommune og Dansk Golf Union. Foto: Cecilie Spottog petersen 
Tønder Golfklub starter gratis hold op for folk med kroniske sygedomme. På den måde sikrer man, at spillerne er på samme fysiske niveau. Det kan samtidig være med til at fastholde flere spillere på golfbanen.

Tønder: Har du prøvet at spille golf, så ved du, at man kan komme til at gå meget, når man skal gennem alle banens huller. Det kan være en udfordring, hvis du lever med en kronisk sygdom.

Men det kommer der nu en løsning på. Tønder Golfklub starter i samarbejde med Tønder Kommune og Dansk Golf Union hold op for kronisk syge. Det skal være med til at sikre, at spillerne er sammen med andre, der er på samme fysiske niveau som dem selv.

- På holdene tilgodeser vi, at man fysisk ikke kan lige så meget som andre. Man går hurtigt 10-12.000  skridt på den store bane, og det er ikke alle, der kan det. Men på de nye hold kan man sammen træne på den lille bane eller træne på den drivingrange, vi har, fortæller Bent Johannsen, der er tidligere formand i Tønder Golfklub og initiativtager til projektet "Kroniker golf".

Håbet er, at når spillerne føler, de er på samme fysiske niveau, så bliver de også fastholdt i spillet.

Det er den tidligere formand for Tønder Golfklub, Bent Johannsen, der er initiativtager til projektet "Kroniker golf". Han er stadig aktiv i klubben. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

- Vi oplever, at folk stopper med at spille på de almindelige hold, fordi de ikke føler, at de kan det samme, som dem uden en kronisk sygdom, siger Bent Johannsen.

Annonce

Fem måneders undervisning

Det er dog ikke den eneste måde, spillerne skal fastholdes. På de nye hold får deltagerne, der ønsker det, undervisning af en træner, der er tilknyttet klubben en gang om ugen i fem måneder.

- Vi har haft hold for begyndere, hvor deltagerne har fået undervisning i seks uger. Det fandt vi ud af ikke var nok tid til at folk lære at spille godt nok, og de stoppede derfor, forklarer initiativtageren.

Åbent hus

Tønder Golfklub holder åbent hus om projektet for golf for kroniske syge mandag den 12. april klokken 16-18 og onsdag den 14. april klokken 16-18. 

Er man forhindret i at komme disse datoer, er man velkommen til at besøge golfklubben en anden dag.

Holdene er samtidig gratis - også hvis du ønsker en deltager med - i de fem måneder, der bliver trænet. Derefter er målet, at spillerne fortsætter som medlem af klubben.

Til den ugentlige undervisning bliver deltagerne lært op i alt fra det teoretiske bag golf, til hvordan man svinger sin golfkølle rigtigt.

Undervisningen bliver også tilrettelagt de forskellige hold af fire personer, der ikke nødvendigvis lider af samme kroniske sygdom. Deltagerne kommer både på drivingrange, hvor de lærer at svinge golfkøllen, de får golfkørekort, og så kommer de ud på den lille og den store bane, hvor man enten kan gå ni eller 18 huller.

Annonce

Frisk luft og sammenhold

Man skal ikke lade sig begrænse af, hvilken form for kronisk sygdom, man lider af. Alle er velkomne, understreger Bent Johannsen.

Og det kan være godt at melde sig til en omgang golf. For der er masser frisk luft og motion at hente, hvilket kan være godt særligt for folk med en kronisk sygdom. Og så skaber golf et socialt sammenhold, påpeger Bent Johannsen.

- Man kommer ud blandt andre på golfbanen. Jeg tror, at når man er sammen i sin egen forening (for eksempel hjerteforeningen, red.), bliver der talt meget om sygdommen. Men på en golftur bliver der drøftet meget andet, siger Bent Johannsen og fortsætter:

- Og så bliver der sluttet af med en grillpølse sammen efter træning.

Så har du mod på at give sig i kast med golf - eller i hvert fald at prøve - kan du uforpligtende kommer med til åbent hus mandag den 12. april klokken 16-18 og onsdag den 14. april klokken 16-18, for at blive klogere på projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce