Annonce
Ugeavisen Tønder

Fruens vilje åbner på torvet i Højer

Fruens Vilje Œbner i H¿jer. En snak med Conni Jensen, indehaver. Foto:Timo Battefeld
Torsdag åbner Fruens vilje på torvet i Højer. Indehaver Conni Jensen er klar til at servere smørrebrød, kaffe og kage.
Annonce

Højer: Inden længe kan borgere og gæster glæde sig over, at en ny café åbner dørene på torvet i Højer.

Bag disken er et kendt ansigt, nemlig Conni Jensen, der i 2012 åbnede Fruens vilje på en adresse udenfor Højer, og som hurtigt blev et stort trækplaster med det store sønderjyske kaffebord, der på de gode dage trak op mod 100 gæster.

Conni og Egon Jensen glæder sig til at være med til at skabe lidt liv på torvet i Højer. Foto: Timo Battefeld

Siden blev det til en afstikker til Ærø, hvor hun og ægtemanden Egon prøvede kræfter med et lille hotel.  Eventyret på Ærø blev dog kort, da hotellet ikke kunne løbe rundt uden de mange udenlandske bryllupsgæster, der i starten af 2019 blev mere eller mindre lukket ned for.

Annonce

Ny start

Drømmen om at drive en café har Conni Jensen aldrig lagt fra sig, og derfor er hun nu glad for at kunne starte op på ny. Denne gang på en lidt mere central adresse end tidligere.

- Jeg er klar til at vende tilbage og give den en skalle. Jeg er så at sige klar igen med ny benzin på motoren, konstaterer hun.

Annonce

Højer kom ind fra højre

At Fruens vilje nu skal have hjemsted på torvet i Højer er faktisk lidt af en tilfældighed.

- Da vi kom hjem fra Ærø, var det egentligt meningen, at vi ville åbne på den gamle adresse. Men så kom coronaen og forpurrede planerne, forklarer Conni Jensen.

Hun har længe haft en drøm om måske at starte en café i Tønder, og starten af coronatiden blev brugt til at kigge sig lidt omkring  for mulige placeringer i Tønder by.

- Jeg ville virkelig gerne til Tønder, men jeg måtte også hurtigt konstatere, at det var alt for dyrt, så den idé blev hurtigt lagt på hylden igen, siger Conni Jensen.

Og da hun så senere blev opfordret af Kaare Holler, indehaver af Marskhotellet og cafélokalerne i Højer, til at starte caféen på torvet i Højer, så gik hun med på idéen.

Annonce

Tilbyder morgenmad

Udover at leje lokalerne til caféen af Kaare Holler, har Conni Jensen indgået yderligere samarbejder med ham og Marskhotellet.

- Jeg skal stå for al morgenmadsserveringen og for mad til dem, der deltager i de forskellige marsk-ture. Så på den måde har jeg en fast indtægt at starte på, og det gør det hele lidt lettere, konstaterer Conni Jensen.

Annonce

Højers egen kage

Grundessensen i Fruens vilje bliver smørrebrød lavet med lokale råvarer, øl og vand, og naturligvis kaffe og kage. Derudover vil caféen også byde på Conni Jensens hjemmelavede chokolader.

Hun lover, at der bliver lidt for enhver smag.

- Jeg har gang i udviklingen af en særlig Højer-kage. Det bliver noget med en wienerbund, marengs, frugt og så selvfølgelig flødeskum. Udover den kage vil der være både traditionelle kager som for eksempel brødtorte, men også mere moderne kager som cheesecake vil komme på menuen, fortæller Conni Jensen.

Og hun lover, at der vil blive noget at glæde sig over for både øjne og mave i caféen.

- Jeg er uddannet chocolatier, men jeg er også husmor. Jeg kan lide god mad, og det er efter det princip, jeg driver café, siger Conni Jensen.

Egon og Conni Jensen er i fuld gang med at indrette lokalerne på torvet i Højer, så Fruens vilje kan slå dørene op på torsdag klokken 14. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce