Annonce
Ugeavisen Tønder

Fyldte sække giver Red Barnet i Tønder masser af arbejde

Ella Lilleøre er frivillige i butikken Red barnet i Tønder, mens Svend Erik Lilleøre er formand for Red Barnet i Tønder. De to var glade for igen at kunne åbne butikken på Carstensgade. Foto: Jacob Schultz
Torsdag kunne Red Barnet i Tønder igen slå dørene op for kunder. Og der var masser at tage fat på. Nok har butikken haft lukket, men der er stadig indleveret sække fyldt med genbrugsvarer.
Annonce

Tønder: Inde i butikken er Vera Steensen i fuld gang med at lægge små bluser med Mickey Mouse, Batman og prinsesse-print sammen. Bunkerne på bordet foran hende er stablet i snorlige rækker, mens der hele tiden kommer nye til.

Alt imens er Ella Lilleøre og Eva Petersen i gang omme i baglokalet. Efter at have haft lukket i knapt to måneder, er der masser at tage fat på.

Torsdag eftermiddag kunne Red Barnet i Tønder igen åbne.

- Vi bliver i hvert fald ikke arbejdsløse lige nu, griner Eva Petersen, mens hun tager fat på endnu en af de klare affaldsposer fyldt med børnetøj og legetøj.

Selvom butikken på Carstensgade har haft lukket, er der stadig blevet indleveret sække fyldt med det meste til børn. Udenfor butikken har Red Barnet nemlig et lille skur, hvor man hele døgnet rundt - corona eller ej - kan aflevere de ting, man ikke selv længere har brug for. Så store mængder af tøj, sko, barnevogne, bøger, spil og bamser i alle størrelser og farver er klar til at vaskes af, så det kan komme på hylderne i butikken.

Så nu skal de fire frivillige kvinder, der er kommet på arbejde, i gang med at sortere, vaske og stille frem i butikken.

- Nu må vi se, hvor mange der kommer. Folk skal lige vide, at vi har åbent igen.

Vera Steensen, frivillige i butikken Red Barnet i Tønder

Annonce

I gang igen

Det er godt at komme i gang igen, fortæller Eva Petersen. For nok har butikken haft lukket, men det ændrer ikke på, at der stadig har været en husleje, der skulle betales.

- Der er ikke så mange penge, der kan gå til gode formål, når indtægterne er lave, og der stadig er udgifter til huslejen, siger den frivillige kvinde.

I butikken har man taget sine forholdsregler, så man sikkert kan lukke kunder ind. Sprit og handsker er til rådighed, når man kommer ind ad døren, mens gulvet er opdelt i afmærkede områder, og disken ved kassen er skærmet af, så kunde og ekspedient ikke kommer i nogen form for fysisk kontakt, når kortet skal svinges eller penge skifte ejermand. Og så er der blevet gjort grundigt rent i hele butikken.

- Nu må vi se, hvor mange der kommer. Folk skal lige vide, at vi har åbent igen, siger Vera Steensen.

- Ja, vi savner børnene, og hvad jeg har hørt ude i byen, så savner de også os, smiler Eva Petersen, mens arbejdet med at komme helt på plads fortsætter.

Selvom Red Barnet i Tønder har haft lukkede døre i snart to måneder, er der kommet masser af brugte ting og sager ind. Alle poserne skal de frivillige nu gennemgå og finde ud af, hvad der skal på hylderne i butikken. Foto: Jacob Schultz
Den store Red Barnet-butik på Carstensgade i Tønder er fyldt med legesager, børnetøj, barnevogne, børnemøbler, sko, spil og meget, meget mere til de mindste. Pengene fra salget går til Red Barnet på landsplan. Foto: Jacob Schultz
Vera Steensen er frivillige i genbrugsbutikken i Tønder. Hun er glad for igen at være i gang med børnetøjet i butikken. Som hun siger har både de frivillige og kunderne brug for, at der igen kan sælges nogle varer. Foto: Jacob Schultz
Genbrugsbutikken på Carstensgade i Tønder sælger næsten alt, hvad de mindste har brug for, og salget går til et godt formål. Foto: Jacob Schultz
Red Barnet i Tønder åbnede igen torsdag eftermiddag. Butikken har fremadrettet åbent torsdag og fredag. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce