Annonce
Ugeavisen Tønder

Galleri Tønder har venskabet i fokus

Galleri Tønder er på vej med en ny udstilling, som drejer sig om venskaber. Dette er et arkivfoto fra da Hanne Skyum stillede op på galleriet i Tønder i januar. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tre gode venner med tre vidt forskellige baggrunde er på plakaten hos Galleri Tønder, som den 6. marts løfter sløret for udstillingen "Friendship".
Annonce

TØNDER: Galleri Tønder dykker ned i venskaberne, når det den 6. marts går løs med en ny udstilling i galleriet. Her er det tid for billedhuggerne Tine Hecht-Pedersen og Pontus Kjerrman samt maler Tong Wang til at give deres bud på hvad venskabet er - men også hvordan deres eget indbyrdes venskab gennem årtier har været en uudtømmelig inspirationskilde.

Tilfælles har de nemlig foruden deres eget venskab også, at meget af tematikken i deres værker drejer sig om venskab, kærlighed og gode relationer. Pontus Kjerrman er født i Göteborg i Sverige i 1954, og har siden 1979 været bosiddende i Danmark, hvor han fik sin uddannelse på det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1979-1984. Året efter, i 1985, blev han lektor samme sted, og har været det frem til 2019.

Tine Hecht-Pedersen er i årene 1984-1991 uddannet billedhugger fra Kunstakademiet – suppleret med et studieophold ved Det frie Akademi i Haag, Holland. Som for de fleste billedhuggere, er leret også for hende et grundlæggende arbejdsmateriale, men tidligt tog hun skridtet videre, og eksperimenterede med glasurens farvemuligheder. En markant afprøvning af den glaserede keramiks muligheder er sket i perioden fra 2003-2004 til i dag. Rejser til Kina i løbet af de seneste år har givet både indblik og inspiration i et land med en lang og stærk keramiktradition.

Annonce

Mød kunstnerne

Udstillingen "Friendship" får sine billeer fra Tong Wang, som siden 1988 har haft base i Sverige, men er født og opvokset i Kina. Tong Wang har sin kunstnerbaggrund fra Lu Xun Academy of Fine Arts, og har foruden et langt CV af udstillinger rundt omkring i verden også titel som gæsteprofessor i Kina, såvel som på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hans kunstneriske indgangsvinkel er at skabe en original og fascinerende dialog mellem vestlig og kinesisk kunst og kultur.

De tre kunstnere gæster Tønder ved ferniseringen den 6. marts klokken 16-18, og udstillingen vil herefter kunne opleves frem til den 25. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce