Annonce
Ugeavisen Tønder

Gratis kursus: Lær førstehjælp og bliv hjerteløber

Nu tilbydes gratis kurser i førstehjælp, og arrangørerne håber, at flere vil melde sig som hjerteløber. PR-foto
Dansk Folkehjælp og Region Syddanmark tilbyder nu gratis kurser i førstehjælp, og borgerne får efterfølgende mulighed for at blive såkaldt hjerteløber. Et førstehjælpskursus er dog ikke et krav for at deltage i ordningen.
Annonce

Tønder: I løbet af september og frem til november tilbyder Dansk Folkehjælp og Region Syddanmark fire timers førstehjælpskurser gratis i Tønder, Aabenraa, Sønderborg og Haderslev.

Som deltager ved førstehjælpskurserne har borgerne efterfølgende mulighed for at blive hjerteløber i deres lokalområde.

På kurset bliver deltagerne undervist i livreddende førstehjælp og brug af en hjertestarter. Kurset tager fire timer, og beboerne i kommunerne kan deltage på kurset ganske gratis. Både som førstegangsdeltager eller for at genopfriske sin førstehjælpsviden.

Kurset bliver afholdt af Dansk Folkehjælp. Det er regionsrådet, der har sat penge af til at kunne tilbyde kurserne.

- Der er jo ikke noget krav om, at man skal have et førstehjælpskursus som hjerteløber. Så det er et helt åbent tilbud, hvis man har behov for at få genopfrisket sine førstehjælpsevner. Jeg synes egentlig, at det giver rigtig god mening, at man deltager på kurset, hvis man føler, at der er noget, man vil have gennemgået. Eller hvis man slet ikke ved noget om førstehjælp, men gerne vil være hjerteløber, siger vormand for præhospitaludvalget i Region Syddanmark Mads Skau (V) i en pressemeddelelse.

Selvom det ikke er et krav med et førstehjælpskursus for hjerteløbere, så angiver 98 procent af hjerteløberne, at de har taget et førstehjælpskursus.

Annonce

Kursusdeltagere får tilbudt vest

Kurserne er geografisk fordelt over hele regionen. Alle deltagere får tilbudt en hjerteløbervest, hvis de gennemfører kurset.

- Vi ved fra den tidligere førstehjælpsordning her i regionen, at flere frivillige gerne vil kunne identificeres med en vest. Derfor har vi valgt at tilbyde den. Den er jo ikke nødvendig for at kunne redde liv, og har man den ikke, kan man tilkendegive mundtligt, at man er hjerteløber, men for nogle er den rar at have, fortsætter Mads Skau.

Annonce

En hjerteløber redder liv

Arrangørerne håber, at deltagerne efter kurset har lyst til at melde sig som hjerteløber. Som hjerteløber bliver man tilkaldt, når der sker et hjertestop i nærheden af det område, man befinder sig i. Tid er en afgørende faktor, når det handler om at redde liv, og derfor er det vigtigt, at der hurtigt kan være hjælpere til stede og yde førstehjælp og potentiel genoplivning. De første hjerteløbere kunne tilmelde sig tilbage i oktober 2017, og i maj 2020 var der 86.325 danskere tilmeldt til ordningen.

Kurser i Tønder

Kurserne finder sted på Tønder Medborgerhus, Østergade 63 i Tønder.

8. oktober klokken 17- 21.

4. november klokken 17- 21.

24. november klokken 17- 21.

Tilmeldelse til førstehjælpskurset kan ske allerede nu via siden www.kursusbevis.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce