Annonce
Ugeavisen Tønder

Grete har fundet sin rette hylde

54-årige Grete Dührkop har fleksjob på 25 timer hos Rema 1000. Hun elsker sit job. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
54-årige Grete Dürhkop fra Møgeltønder har i tre år haft fleksjob i Rema 1000. Her planlægger hun at blive, indtil hun skal pensioneres.
Annonce

Tønder/Møgeltønder: Man støder tit på Grete Dürhkop ved brødhylderne eller ved kassen hos Rema 1000 i Tønder. Her har hun haft fleksjob 25 timer om ugen i tre år. Og hun er glad for sit job - rigtig glad, faktisk.

- Her planlægger jeg at blive, indtil jeg skal på pension, lyder det konstaterende fra Grete Dürhkop.

Hun indgår i en fast rotation med kollegerne, men har særligt ansvar for brød og området omkring kasserne.

- Jeg har været i butikken, siden den startede for tre år siden. Så jeg har været med til at bygge butikken op. Så jeg har styr på det meste, hvis jeg nu selv skal sige det, fortæller Grete Dürhkop med et smil. Det er tydeligt, at hun er landet på en arbejdsplads, hvor hun trives. Så hun er et levende eksempel på, at man i Rema 1000 i Tønder finder plads - også til dem, der ikke kan arbejde på fuld tid. Blandt andet derfor var Rema 1000 også indstillet til Den sociale virksomhedspris i Tønder Kommune i år.

- Jeg har været i butikken, siden den startede for tre år siden. Så jeg har været med til at bygge butikken op.

Grete Dürhkop om sit job i Rema 1000.

Annonce

Udfordringer

Grete Dürhkop har haft forskellige udfordringer med helbredet, blandt andet er hun blevet opereret i nakken, og har haft en blodprop i hjernen. Alt sammen noget, der betyder, at hun ikke kan arbejde fuld tid. Noget hun ikke har gjort i 15 år.

For fire et halvt år siden flyttede hun til Møgeltønder fra Haderslev. Hun havde fundet sig en sød kæreste, og flyttede ned til ham. Hun elsker at bo i Møgeltønder.

- Det er sådan en god by, og folk tog så godt imod mig, og vi har et rigtig godt sammenhold, fortæller hun.

Hun har haft forskellige fleksjobs de seneste 15 år. Da hun boede i Haderslev var hun ansat hos Fakta og siden i Føtex. Så hun har solid erfaring fra dagligvarebranchen, og det er måske grunden til, at hun nu, efter eget udsagn - har fundet sin rette hylde.

- Det har jeg helt sikkert, siger hun.

Annonce

Frivilligt engagement

Når Grete Dürhkop ikke er på arbejde i Rema 1000, så bruger hun meget tid på sine "dubber". En slags små perler, som hun samler til nogle perlemalerier.

- Jeg har efterhånden mange perlemalerier. Så mange, at jeg ikke kan have dem alle sammen hjemme. Jeg bruger dem også som gaver, forklarer Grete Dürhkop.

Hun har også en anden fritidsinteresse. Hun elsker bankospil. I gamle dage spillede hun selv, men nu bruger hun det meste af tiden i bankohallen i Jejsing som frivillig hjælper.

- Jeg står for at sælge småspil, og så er jeg også med til at tjekke, om det er de rigtige tal, når der er nogen, der har banko. Jeg har som regel tjansen med at være inde hos rygerne, fordi jeg selv er ryger, siger hun.

Man kan også ofte finde Grete Dürhkop ved kassen.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Grete Dührkop har blandt andet ansvar fpr brødet i forretningen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Man kan også ofte finde Grete Dürhkop ved kassen.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce