Annonce
Ugeavisen Tønder

Gymnasieelever udgiver bog om deres liv under coronanedlukningen

Hedda Sievert og Ellen Marie Wiege er to af de 13 forfattere, som var med til at lave bogen Ich will raus! Einfach raus - Jeg vil ud! Bare ud. Foto: Mathies Dalsgaard
13 elever fra Tønder Gymnasium er sprunget ud som forfattere, og har udgivet en bog om deres tanker og hverdag under coronanedlukningen.

Tønder: 13 elever fra Tønder Gymnasium har brugt en del af coronanedlukningen på at skrive en bog om, hvordan det har været at være ung og hjemsendt under pandemien. Projektet med bogen udsprang af, at deres tysklærer, Michael Longerich, gav sine elever en opgave, hvor de skulle skrive en tekst omkring deres tanker, mens de var hjemsendt.

- Eleverne havde kun kendt hinanden i halvanden måned, da vi lukkede ned før jul. Derfor blev de elever, der havde lyst sendt ud på en gåtur, hvor de kunne indtale deres tanker om situationen på deres telefoner, mens andre kunne skrive en dagbog eller et digt, hvis de hellere ville det. Det, der kom tilbage fra eleverne, gjorde, at jeg sad en hel eftermiddag og lyttede til, hvad de havde sagt. Nogle havde indspillet over tre kvarter, og tankerne var så gode, at jeg tænkte, at vi fortsætter med det emne, siger Michael Longerich.

Michael Longerich var så begejstret for sin klasses opgaver under coronanedlukningen, at han foreslog at lave en bog ud af dem, Foto: Mathies Dalsgaard

Bogen består af fire kapitler, som alle har at gøre med et tema, som eleverne har arbejdet med. Det var først efter det tredje kapitel, der handler om elevernes forventninger til 2021, at han spurgte eleverne, om de ville være med til at udgive en bog. Det var 13 ud af de 20 elever.

Annonce


Der var flere personlige ting i nogle af de første opgaver, som endte med at blive til bogen. Derfor måtte jeg lige ændre lidt i det, før det kunne udgives

Hedda Sievert


Jeg vil ud!

To af forfatterne bag bogen er Ellen Marie Wige og Hedda Sievert.

- Jeg synes, det har været meget spændende, og så er det også sjovt at holde det færdige produkt i hånden. Jeg har dog ikke været nervøs over, at bogen skulle udgives, siger Ellen Marie Wige, der går i 1.G på Tønder Gymnasium.

- Det er meget godt for ens ego. Det, at man har været med til at skrive en bog, er da noget, som man siger til ens venner, siger Hedda Sivert med et smil. Det er hende, som har lavet det digt, som bogens titel er inspireret af. Bogen hedder Ich will raus! Einfach raus... (Jeg vil ud! Bare ud...).

Bogen er blevet til ved hjælp af økonomisk støtte fra Tønder Gymnasium. Foto: Mathies Dalsgaard

Ved siden af teksterne i bogen er der også billeder, som eleverne selv har taget. Billederne afspejler de 13 forfatteres tanker og hverdag under coronanedlukningen. Derfor er flere af fotografierne i bogen naturbilleder eller taget foran computeren, hvor der har været hjemmeundervisning.

Efter det blev besluttet, at bogen skulle udgives, skulle der dog lige ændres lidt i bogen.

- Der var flere personlige ting i nogle af de første opgaver, som endte med at blive til bogen. Derfor måtte jeg lige ændre lidt i det, før det kunne udgives, siger Hedda Sievert.

Annonce

Udsolgt på Amazon

For Michael Longerich var det også en stor fornøjelse at se det endeligt resultat.

- Jeg har tidligere været med til at udgive en bog, og nu er det sket igen. Det føles lidt som at få et ekstra barn, siger han.

Tirsdag blev bogen præsenteret på Tønder Gymnasium. Foto: Mathies Dalsgaard

Det var Michael Longerich, som tog kontakt til det tyske forlag Kid Verlag, som vendte tilbage med det, som han betegner som et meget godt tilbud. Her valgte Tønder Gymnasium at støtte projektet.

Forlaget fik trykt bogen gennem en storleverandør, og internetgiganten Amazon har fået købt nogle eksemplarer af bogen gennem storleverandøren.

- Når man går ind og prøver at bestille bogen på Amazon står der, at den er udsolgt. Det er da meget sjovt, selvom jeg ikke tror, vi bliver rige på den her udgivelse. Får vi lidt penge i kassen, tror jeg forfatterne skal ud og spise, men det forventer jeg nu ikke, siger Michael Longerich.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

40 års jubilæum hos Ecco

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Tre ting du kan få ud af at være brandkadet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Ny café med fokus på madspild: Smørrebrød, kage og bobler på menutavlen

Ugeavisen Tønder

Succes med unge brandkadetter: Flere fortsætter som brandmand

Ugeavisen Tønder

Nummer 1: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Ugeavisen Tønder

Nybagte forældre har kastet sig over hobby: Designer hylder og minimalistiske skriveborde

Ugeavisen Tønder

Friluftsbadene er klar til sommer

Ugeavisen Tønder

Ursula har altid engageret sig aktivt i demokratiet: Nu er hun ny klummeskribent i Ugeavisen

Ugeavisen Tønder

Efter hård nedrykning: Fodbold-flagskib har fundet en ny sportschef

Ugeavisen Tønder

Nu kan du handle i Bilka - i Tønder

Ugeavisen Tønder

Voksede op blandt brandmænd: Nu er de det selv

Ugeavisen Tønder

Klummeskribent bygger både og spiller musik

Ugeavisen Tønder

Pølsemagerens bedste bud på en gourmet hotdog

Ugeavisen Tønder

Citychef begejstret over længere åbningstider og udfasning af mundbind

Ugeavisen Tønder

Fra købmandsgård over museum til arkiv og udstilling

Ugeavisen Tønder

Over 200 børn var på madskole i Højer: - Hvad er en stavblender?

Ugeavisen Tønder

DM i skak: De lokale deltagere klarede sig over forventning

Ugeavisen Tønder

Grillsæsonen har ramt Danmark: Det kan mærkes i Højer

Ugeavisen Tønder

Skærbæk afholder fredagshygge

Ugeavisen Tønder

Det er her, musikken spiller: Tønder Festival indstifter Hall of Fame

Ugeavisen Tønder

Sol og smagsprøver: Fødevarehuset i Tønder er åbnet

Ugeavisen Tønder

Klumme: Man kan det, når man gør det

Ugeavisen Tønder

Thorsten hader at have ryggen fri

Annonce