Annonce
Ugeavisen Tønder

Gymnasiet kaster lys på bæredygtighed

Nanna Svejstrup Nilsson fra elevrådet og adjunkt Jonas Rye Kongstad Larsen sætter, sammen med de øvrige studerende og ansatte på Tønder Gymnasium, fokus på bæredygtighed. Et af tiltagene er en tøjbytte-dag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Med deltagelse i initiativet Fem Fede Dage, sætter studerende og undervisere på Tønder Gymnasium fokus på bæredygtighed i den kommende uge. Nogle af elementerne er bæredygtig mad, tøjbytte-dag og paneldebat.
Annonce

Tønder: Den kommende uge kommer til at stå i klimaets og bæredygtighedens tegn på Tønder Gymnasium. Gymnasiet deltager nemlig i projektet Fem Fede Dage, som arrangeres af Ung Energi, der er en afdeling under organisationen Vedvarende Energi.

Det var adjunkt Jonas Rye Kongstad Larsen, der fik idéen til, at Tønder Gymnasium skulle være en del af projektet i år.

- Det bliver en uge, hvor vi retter fokus mod klimaforandringer og vores miljø. Vi skal skabe fokus for at finde løsninger på, hvordan vi kan imødegå de problematikker, vi står overfor, lyder det fra Jonas Rye Kongstad Larsen.

Han fik hurtigt i processen inddraget skolens elevråd, der har taget et stort slæb med at planlægge de fem fede dage i bæredygtighedens tegn.

- De har virkelig løftet opgaven flot. Det er helt tydeligt, at emnet ligger den nye generation på sinde, konstaterer han.

Fem fede dage

Organisationen Ung Energi arrangerer Fem Fede Dage på de danske gymnasier i uge 47.

Der er lagt op til at skabe fokus på bæredygtighed i form af fem fastsatte temaer i løbet af uge.

Der satses på Mad-mandag, Tøj-tirsdag, Off-onsdag, Transport-torsdag og Festival-fredag.

I Tønder har adjunkt Jonas Rye Kongstad Larsen taget initiativ til gymnasiets deltagelse, og ugens aktiviteter er planlagt i samarbejde med elevrådet.

Annonce

Føles godt at gøre noget

Nanna Svejstrup Nilsson fra elevrådet på Tønder Gymnasium er glad for, at de studerende nu kan få lov at gøre noget.

- Det føles rigtig godt, at vi rent faktisk kan gøre noget. Klimaforandringer er noget som vi bekymrer os om, og vi vil rigtig gerne handle på det. Vi har allerede taget initiativ til, at vi affaldssorterer på gymnasiet, og at vi nu kan skabe ekstra fokus med vores arrangementer er godt, siger Nanna Svejstrup Nilsson.

Annonce

Tøjbytte og debat

Der er lagt op til fem arrangementer i løbet af ugen.

Her vil der være fokus på blandt andet tøjbytte, klimavenlig mad, og en paneldebat fredag, hvor man sætter de lokale politikere stævne. Emnet for debatten er naturligvis klima- og miljøpolitik.

- Alle elever skal overvære paneldebatten, og vi sætter en ære i, at det bliver en debat, der tager udgangspunkt lokalt. Det er de lokalt forankrede initiativer, der skal på dagsordenen, forklarer Jonas Rye Kongstad Larsen.

Når ugen er overstået har arrangementerne i Tønder forhåbentlig været med til at sætte fokus på bæredygtighed.

- Vi har lavet en Facebook-side om vores fem fede dage. Det er en obligatorisk del af projektet, og repræsentanter fra Ung Energi vil følge med i løbet af ugen. Faktisk kan man vinde 10.000 kroner til en bæredygtig fest, hvis vi gør det bedst af alle. Men lige nu er fokus mest på at skabe opmærksomhed og finde løsninger på de udfordringer, vi står overfor, siger Jonas Rye Kongstad Larsen.

Fokus for de fem fede dage er lokalt forankrede arrangementer, der øger fokus på bæredygtighed. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce