Annonce
Ugeavisen Tønder

Haaallo: Falsk skorsten skal sikre bedre mobildækning i den indre by

Illustrationen viser, hvor synlig den kunstige skorsten på ejendommen Søndergade 9 i Tønder bliver. Illustration: KPR Towers/ Tønder Kommune
Teknisk udvalg giver grønt lys for etablering af en "falsk" skorsten på bygningen Søndergade 9 i Tønder. Skorstenen skal skjule en antenne, der skal give bedre mobilforbindelser.

TØNDER: - Haaaallo, haaallo...

Har du også prøvet det? Midt i den indre by i Tønder prøver du at tale i mobiltelefon, men forbindelsen er så dårlig, at der dårligt nok kommer en fornuftig samtale ud af det.

For de plagede mobil-abonnenter skulle der nu være håb forude. Takket være en falsk skorsten og grønt lys fra teknik- og miljøudvalget.


Det er den rigtige måde, det passer bedst ind i bybilledet.

Bo Jessen (Tønder Listen), formand for teknik- og miljøudvalget, Tønder Kommune


Sidstnævnte har netop nikket ja til en ansøgning om opsætning af en mobilmast på ejendommen Søndergade 9, der ligger på hjørnet af Søndergade/Spikergade i Tønder midtby.

Politikerne havde tre løsningsmuligheder på bordet. Enten skulle mobilmasten/antennen opsættes uden afskærmning, eller den skulle opføres som en såkaldt randome, der er en cylinder, som sidder omkring antennen og dermed skjuler den. Tredje løsning, og det var den, som udvalget altså nikkede ja til, var at skjule antennen i en falsk skorsten.

- Det er den rigtige måde, det passer bedst ind i bybilledet, forklarer udvalgets formand, Bo Jessen, Tønder Listen.

Den falske skorsten ønskes opført i en rødfarvet sten, som nogenlunde matcher taget eller i en flødefarvet sten, ligesom de fleste bygninger i området.

Annonce

Usynlige

I henhold til den gældende lokalplan for området skal antenner og paraboler med videre placeres på bagfacaderne af bygningerne og må ikke rage op over bygningernes tagrygge. Desuden må den slags installationer ikke være synlige fra offentlig vej.

Hjørneejendommen Søndergade 9 i Tønder fremstår uden skorsten. Det laves der nu om på. Foto: Uwe Iwersen

Den falske skorsten, der altså kommer til at skjule en mobilantenne, vil ifølge sagsfremstillingen være synlig fra Søndergade i nord- og sydgående retning, samt fra Kongevej.

Tilladelsen til at etablere skorstenen er ifølge Bo Jessen betinget af, at Facaderådet ikke har væsentlige bemærkninger hertil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce