Annonce
Ugeavisen Tønder

Hemmelig gæst vender tilbage: Falch'en lander på Brinksgaard til sommer

Koncert-Danmark har været lukket ned i mere end et år, og Michael Falchs stort anlagte Malurt-turné er udsat. I august havde sanger/sangskriveren en kort hemmelig mission i Schweizerhalle. I juli vender han tilbage til egnen som et af to hovednavne på sommerfesten på Brinksgaard. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Michael Falch og Ester Brohus er hovednavnene på en ny musikalsk sommerfest, der har sine rødder tilbage i en overnatning på Brinksgaard i Rørkær i festivaldagene sidste år.

RØRKÆR: Kultur-Danmark vågner så småt efter corona-nedlukningen, og i Rørkær øst for Tønder venter en ny, musikalsk sommerfest forude. I weekenden 2.-3. juli står livsstilsbutikken og café Brinksgaard bag to koncert-dage, der i hver deres genre er blandt det ypperste, landet har at byde på. Lørdag den 3. juli indtager countryrock-sangeren Ester Brohus scenen, og dagen før bliver Michael Falch den centrale skikkelse.

- Hold op, hvor jeg glæder mig. Bare at tænke på og tale om, at jeg skal ud at spille igen, er stort. Det er faktisk 13 måneder siden, og i al den tid har jeg faktisk kun spillet offentligt én gang, fortæller Michael Falch.

Den ene gang var faktisk i Tønder, og har sin helt egen historie.

Annonce

Vi skruer tiden tilbage til sidste års støttekoncert for den aflyste Tønder Festival i august. Med på scenen var blandt andet Jacob Dinesen og Signe Svendsen. Aftenen på Schweizerhalle bød på mange højdepunkter og én stor overraskelse. Netop som Signe Svendsen introducerede en ny sang, listede Michael Falch ind på scenen, og så sang de to en mindeværdig duet sammen.

- Det var en dejlig oplevelse, husker Michael Falch.


Hold op, hvor jeg glæder mig. Bare at tænke på og tale om, at jeg skal ud at spille igen, er stort.

Michael Falch, sanger, forfatter, skuespiller m.m.


Han havde benyttet koncerten som anledning til at tage sin nye kæreste med til Tønder, og dermed vise den by frem, hvor han voksede op, og som hans hjerte stadig slår varme slag for. Efterfølgende overnattede de på Brinksgaard, som Pernille Lundgaard og Hans Sjursen har bygget op. Hans Sjursen var blandt dem, der havde sat støttekoncerten op, og så faldt snakken på, at en Falch-koncert på Brinksgaard ville være alle tiders, når corona-situationen åbnede  mulighed for det. Og det er netop det, der ser ud til at ske nu.

- Michael Falch og Ester Brohus stod øverst på vores ønskeliste. Med hjælp af det eventbureau, som vi samarbejder med i andre sammenhænge, er det nu lykkes. Vi forventer at måtte være 500, som er passende til vores område og omgivelser, og skulle der åbnes, så følger vi med. Mere end 1000 vil vi dog ikke være, siger Hans Sjursen.

Den danske country-stjerne Ester Brohus kommer til Rørkær og Brinksgaard 3. juli. Foto: Søren E. Alwan

Michael Falch har blandt andet brugt koncert-nedlukningen til et skrive en anmelderrost bog, "Over stregen: umodne voksenerindringer", samt ikke mindst skrive en del nye sange.

- Jeg har skrevet så mange, som aldrig før, siger han, og forventer at præsentere nogle af disse sammen med sin faste guitarist Lars Skjærbæk og den norske cellist Live Johannson.

- De bidrager til det poetiske udtryk i et mere akustisk setup. Når jeg næste gang kommer til egnen bliver det i marts 2022 med Malurt på Schweizerhalle. Så får piben en anden lyd, lyder det fra Michael Falch.


Michael Falch og Ester Brohus stod øverst på vores ønskeliste. Med hjælp af det eventbureau, som vi samarbejder med i andre sammenhænge, er det nu lykkes.

Hans Sjursen, Marsk Destilleriet og Brinksgaard, Rørkær


Ud over musik vil begge sommerfester også byde på en streetfood-gade med lokale aktører, og omkring koncerten indrettes både øl-, kaffe- og ginbar. Sidstnævnte bliver fyldt med selvproducerede varer af Hans Sjursens Marskdestilleri.

Gang i billetsalget

Foreløbig har Brinksgaard kun fortalt om den forestående sommerfest på de sociale medier, men interessen for at opleve musik- og festivalstemning er stor. Inden for de første fire dage er både partout-billetter, men også billetter til en af de to aftener, blevet revet væk. Over halvdelen af Falch-billetterne er således solgt, fortæller Hans Sjursen.

Billetter kan købes online på billet.dk

Apropos festivalstemning: En del af sommerfestens koncert er, at en del af overskuddet går til netop Tønder Festivalen.

- Vi kunne også have valgt at støtte andre ting, men netop med den musik, som vi har valgt, så passer det godt at støtte festivalen, siger Hans Sjursen.

Hans Sjursen er manden bag Marskdestilleriet og står sammen med hustruen Pernille Lundgaard også bag Brinksgaard. Sidste år var han med til at arrangere en støttekoncert for Tønder Festivalen. En del af overskuddet af årets sommerfest i juli er ligeledes øremærket til festivalen. Foto: Marskdestilleriet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce