Annonce
Ugeavisen Tønder

Her er de tre bedste råd til opsætning af en røgalarm

Røgalarm og lysføler, Arkivfoto

Brand og Redning Sønderjylland har på sin hjemmeside en guide til, hvordan man bedst placerer sin røgalarm i hjemmet. Her følger de tre bedste råd.

1 Placeres i loftet

Det er vigtigt at have mindst en røgalarm i hjemmet. Den placeres bedst i loftet, fordi røgen stiger opad. Det er bedst at placere alarmen midt i rummet. Ifølge Per Munch Frandsen, der er indsatsleder og forebyggelseskonsulent i Brand og Redning Sønderjylland, er det vigtigt at have en i de fleste rum i ens hjem, dog ikke i køkkenet eller på toilettet.

- Det giver simpelthen for mange fejlalarmer, hvis man har en brandalarm i køkkenet. Derfor er der risiko for at man mister tilliden til alarmen og piller den ned. Man bør dog have en tæt på køkkenet i stedet for. På toilettet er der typisk ikke noget, som der kan gå ild i, siger han.

Har man dog et hjem, hvor man kun har et rum, anbefaler han, at man hænger røgalarmen væk fra køkkenet. 

2 Månedlige test

Det er optimalt at teste ens brandalarmer mindst en gang om måneden, særligt hvis den er batteridrevet. Ifølge Brand og Redning Sønderjylland bør man ligeledes teste ens brandalarmer efter man er kommet hjem efter en ferie. Det gøres ved at trykke på testknappen på alarmen.

3 Væk fra ventilationsanlæg

Man bør undgå at opsætte en røgalarm i nærheden af ventilations anlæg og vinduer, fordi det kan få røgen til at søge væk fra brandalarmen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

25-års jubilæum

Ugeavisen Tønder

40 år hos Ecco

Annonce