Annonce
Ugeavisen Tønder

Heste kan hjælpe unge med sorg i sindet

Mai-Brit Holm Nielsen fra Hestekraften tilbyder i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse i Tønder et forløb for børn og unge, der har - eller har haft - kræft tæt inde på livet.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Et forløb med heste tilbydes nu til børn og unge, der har haft eller har kræft inde på livet. Det er Kræftens Bekæmpelse i Tønder sammen med firmaet Hestekraft, der står bag initiativet.

Tønder: Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Tønder har nogle penge, der er øremærket til hjælp til børn og unge, der har eller har haft kræft tæt inde på livet.

En del af disse penge investeres nu i et tilbud, hvor børn og unge tilbydes et forløb, hvor heste indgår som en væsentlig del af forløbet. Og heste kan gøre en stor forskel, fortæller Mai-Brit Holm Nielsen, der er indehaver af Hestekraften, og som tidligere har lavet adskillige lignende forløb.

- Jeg ved, hvad heste kan gøre. Der sker noget, som er svært at sætte ord på, men hestene er med til at få paraderne ned hos de unge, fortæller Mai-Brit Holm Nielsen.

Poul Suhr Nielsen og Mai-Brit Holm Nielsen sammen med hesten Maja, der er én af de heste på Ellum Rideskole, der hjælper med i forløbet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Giver resultat

Det er Kræftens Bekæmpelses Tønderafdeling, der nu igen tilbyder disse forløb. Og det er noget, de har prøvet før. Selvom der i starten ikke var stor tiltro til, at det var noget, der kunne flytte noget.

- Jeg bliver nødt til at sige med det samme, at jeg slet ikke troede på det. Men jeg må samtidig også sige, at jeg hurtigt ændrede opfattelse. Det er helt vildt, hvad de heste kan gøre for børnene, fortæller Poul Suhr Nielsen, der er medlem af Kræftens Bekæmpelse i Tønders bestyrelse, og samtidig også far til Mai-Brit Holm Nielsen.

Hun har til gengæld aldrig været i tvivl om, at denne form for samvær med heste skaber resultater.

- Jeg har set, det virker. Hestene virker på én eller anden måde afvæbnende. Det er utroligt vigtigt, at de unge bliver anerkendt i, at det er helt normalt og okay, at man går rundt med en masse følelser - både gode og dårlige, fortsætter Mai-Brit Holm Nielsen.

Annonce

Gratis forløb

Forløbet foregår på Ellum Rideskole, og er man i målgruppen, så er det ganske gratis at deltage. Der startes løbende hold op, og interesserede er mere end velkomne til at kontakte enten Mai-Brit Holm Nielsen eller Kræftens Bekæmpelse i Tønder, hvis de har brug for flere oplysninger, eller har lyst til at deltage.

- Desværre har vi oplevet, at det er meget svært at få fat i dem, som forløbet er relevant for. Og når vi nu ved, at det giver rigtig gode resultater, er det jo super ærgerligt. Så jeg vil virkelig opfordre til, at man henvender sig, siger Mai-Brit Holm Nielsen.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

TM Tønder inviterer hele kommunen til en sjov og aktiv aften

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce