Annonce
Ugeavisen Tønder

Hjertepatient: - Golf er ikke en forhastet sportsgren

Nis Peter Jollemann fra Tønder valgte efter genoplivning fra to hjertestop at begynde i Tønder Golfklub. Nu får klubben hold, hvor træningen er tilrettelagt kronisk syge. Håbet er, at det kan være med til at fastholde flere i sporten. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Efter to hjertestop valgte Nis Peter Jollemann fra Tønder at begynde til golf. Det er en sportsgren, hvor hjertepatienter også kan være med, som han påpeger. Han bliver nu en del af det nye projekt for folk med kroniske sygdomme i Tønder Golfklub.

Tønder: I 2010 fik Nis Peter Jollemann fra Tønder det første hjertestop.

Heldigvis var der en hjerteredder til stede, som fik hjertet til at slå igen.

To år senere fik han endnu et hjertestop. Endnu engang fik en hjerteredder reddet Nis Peter Jollemann. Senere fik den i dag 65-årige mand pacemaker, der skal sætte gang i hjertet, hvis det skulle stoppe med at slå for tredje gang.


Det er fantastisk at komme ud, når solen skinner og man kan høre lærken og få noget frisk luft. Og så kan man bare tage det med ro, når man spiller golf.

Nis Peter Jollemann


I dag er Nis Peter Jollemann en del af Hjerteforeningen. Som så mange andre hjertepatienter blev han rådet til at dyrke motion for at være god mod sit hjerte.

Derfor begyndte han for tre år siden til golf.

- Motion er godt, men golf er bare en god motionsform for hjertepatienter. Det er ikke så hårdt eller en forhastet sportsgren. Når man bliver fanget af golfen, mærker man heller ikke, at man går så meget, fortæller Nis Peter Jollemann.

Men det er ikke kun motionen, der har gjort noget godt for Nis Peter Jollemann.

- Det er fantastisk at komme ud, når solen skinner, og man kan høre lærken og få noget frisk luft. Og så kan man bare tage det med ro, når man spiller golf. Man kommer også ind i en social boble, hvor der opstår en lille klub i klubben, når man spiller i grupper. Det skaber et sammenhold.

Annonce

Fortrolighed

Nu skal Nis Peter Jollemann også være en del af holdet bag projektet "Kroniker golf", så folk med kroniske sygdomme kan komme ud på græsbanen og svinge køllen sammen med andre kronikere.

- Folk kender mig fra Hjerteforeningen, så måske kan det skabe en fortrolighed for at komme med ud på golfbanen, siger Nis Peter Jollemann.

Nis Peter Jollemann har selv været til og fra golfbanen af forskellige årsager. Men han tror også på, at det nye projekt kan være med til at fastholde flere på banen.

- Undervisningen bliver tilrettelagt de forskellige hold, så alle kan være med. Når man lærer at spille golf, tror jeg også, at man bliver bidt af det, siger Nis Peter Jollemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce