Annonce
Ugeavisen Tønder

Hjertestarter giver tryghed i Ulrikparken

Lisbeth Oxholm Andersen, næstformand af TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, overrækker her hjertestarteren til Maja Martensen, formand i Ulrikparkens Grundejerforening. Foto: TrygFonden
Ulrikparkens Grundejerforening har nu fået en hjertestarter, der er doneret af TrygFonden. Hjertestarteren skal give ekstra tryghed.
Annonce

Tønder: Hvis en person falder om med hjertestop er hurtig livreddende førstehjælp altafgørende, hvis personen skal overleve.

Derfor har Ulrikparkens Grundejerforening søgt om og netop modtaget en hjertestarter fra TrygFonden. Hjertestarteren blev overrakt på vegne af TrygFonden af Lisbeth Oxholm Andersen, medlem af TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

- Vi er glade for, at vi nu har fået hjertestarteren. Det gælder bare om at få så mange af dem ud som muligt. Vi håber naturligvis aldrig, at vi får brug for den, men det giver en rigtig god tryghed, fortæller Maja Martensen, der er formand i Ulrikparkens Grundejerforening.

Annonce

Ville købe hjertestarter

At Ulrikparken nu har fået en hjertestarter, kom i stand fordi, foreningen havde lidt penge på kistebunden.

- Alle vores "lommer" af bebeoere fik lov at ønske sig noget, og én af lommerne ønskede at bruge pengene på en hjertestarter. Så vidste jeg tilfældigvis, at man kunne søge om at få en hjertestarter ved TrygFonden. Vi var heldige, og så kan vi jo bruge pengene på noget andet, fortsætter Maja Martensen.

Annonce

Øger chancen for overlevelse

- Vi er meget glade for, at Ulrikparkens Grundejerforening har taget initiativ til at få en hjertestarter hængt op og lære livreddende førstehjælp. Jo flere hjertestartere, der er tilgængelige hele døgnet rundt om i landet, jo større er chancen for, at der er en i nærheden, hvis uheldet er ude, og en person pludselig falder om med hjertestop, siger Grethe Thomas, projektchef for TrygFonden Akutindsatser i en pressemeddelelse.

Ulrikparken har fået doneret hjertestarteren inklusiv service og kurser i tre år fra TrygFonden. Herefter overtager grundejerforeningen forpligtelserne.

Hjertestarter

Se, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret på www.hjertestarter.dk eller via appen ”TrygFonden Hjertestart”, som kan downloades gratis til iPhone, Windows og Android. 

Her kan man også lære mere om hjertelungeredning og brugen af hjertestarter, og så kan man få relevant information om køb og ophængning af hjertestartere, samt hvordan man registrerer sin hjertestarter på hjertestarter.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce