Annonce
Ugeavisen Tønder

Ikke alt er lukket ned: Pernille binder stadig buketter

Der er mange kunder, der har været overrasket over, at Pernilles Blomster stadig holder åbent. Men det må butikken godt. Foto: Matilde Bøjlund Andersen
Der er måske ikke meget at fejre for tiden, men hvis man har lyst til at forskønne tilværelsen med en buket, så er blomsterforretningerne stadig åbne, da de bliver betragtet som dagligvarebutikker.
Annonce

Tønder: Gråt, trist og tomt. Både vejret og gågaden har set bedre tider. For corona har endnu en gang lukket ned for det meste handel.

Men ikke alting. For enkelte butikker må stadig have åbent. Det gælder blandt andet Pernilles Blomster, og selvom der ikke stormer ind med kunder, så er der lidt bestillinger i bogen.

- Det er specielt og ensomt. Det er selvfølgelig positivt, at vi må slå dørene op og byde kunderne indenfor, men specielt når vejret er gråt, så er det ikke mange, der går forbi, siger indehaveren, Pernille Chris Sørensen, der også har en afdeling i Kvickly i Tønder.

De sidste par måneder har der ikke været meget at fejre, men kunderne har alligevel fundet anledninger til at købe blomster eller chokolade.

- Inden jul havde jeg en fornemmelse af, at der var en del selvforkælelse, eller buketter til en man ikke havde set længe. Nu er det meget "god bedring"-buketter eller fødselsdage, hvor der jo ikke kan komme gæster, og så sender de en buket i stedet, siger Pernille Chris Sørensen.


Inden jul havde jeg en fornemmelse af, at der var en del selvforkælelse, eller buketter til en man ikke havde set længe. Nu er det meget "god bedring"-buketter eller fødselsdage, hvor der jo ikke kan komme gæster, og så sender de en buket i stedet.

Pernille Chris Sørensen, indehaver Pernilles Blomster


Annonce

Forvirring blandt kunder

Grunden til, at blomsterbutikker stadig må have åbent, er, at det betragtes som en dagligvarebutik af Erhvervsministeriet modsat for eksempel et havecenter. Af samme årsag må kiosker også fortsat holde åbent.

Det siger reglerne

Dagligvarebutikker, apoteker og specialforretninger med medicinsk udstyr må - uanset om det ligger i et storcenter, stormagasin eller for sig selv - holde åbent.

Blomsterbutikker og kiosker betragtes som dagligvarebutikker, og de må derfor også holde åbent.

Butikker, der ikke betragtes som en dagligvarebutik, må ikke holde åbent. Butikkerne må dog gerne udlevere i forvejen købte og betalte varer såsom ved click and collect (klik og hent) i butikken.

Reglerne, og ikke mindst deres undtagelser, har skabt en del forvirring. I onsdags meddelte Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter, at der var flere borgere, der kontaktede dem med henvendelser om åbne blomsterbutikker.

Forvirringen kan Pernille Chris Sørensen også nikke genkendende til.

- Der er mange, der har spurgt, men jeg har ikke mødt nogen forargelse overhovedet. Men der er mange, der har ringet ned for at høre, om vi leverer, og så har fundet ud af, at de også godt selv må komme her, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce