Annonce
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Coronapas, Bier vom fass og smør

Her får du ugens fem anbefalinger. Foto: Mathies Dalsgaard, Signe Goldmann/Ritzau Scanpix og Anders Kibbel
Smittetallene i Tønder Kommune er på vej i vejret, derfor er det på tide at få styr på coronapasset. Med passet i hånden kan du blandt andet få adgang til bierfest i Højer, hvor der er wienerschnitzel ad libitum.

Her er ugens fem anbefalinger

1. Få styr på dit coronapas

Fredag blev coronapasset genindført, men efter en længere periode, hvor det ikke har været nødvendigt at bruge, er det for nogen blevet inaktivt. Derfor er det med at få tjekket, om det virker, inden man står og skal bruge det. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.

For et par uger siden var jeg til fodboldkamp i Tyskland, hvor det er påkrævet at vise coronapas for at komme ind, ligesom det i fredags blev i Danmark. Her skulle jeg ved indgangen vise det vaccinepas, jeg med succes har benyttet hele sommeren. Ved indgangen til stadion stod der dog på min telefon, at mit coronapas ikke virkede. Heldigvis er det dog relativt let at få passet til at virke igen, da jeg blot skulle opdatere coronapas-appen på min telefon. Derfor bør man sikre, at ens coronapas er helt opdateret efter måneders dvale.

2. Lav dit eget smør

Hjemmelavet smør kan bruges til julefrokoster og brød. Det er sjovt at lave et produkt, som man ellers normalt bare køber i butikkerne. Når man selv laver det, kan man selv styre, hvor meget salt der skal i, og hvor meget væske der skal presses ud. Des mere væske i smørret, des mere smag, men holdbarheden falder også, hvis der er meget væske i. Foto: Mathies Dalsgaard.

Fløden i supermarkederne kan indimellem købes meget billigt her op til jul. Flere steder er en halv liter fløde set til 10 kroner. Derfor er der mulighed for at lave dit eget smør. Det kræver ikke meget, er en sjov proces og kan serveres til julefrokosten. Laver du en stor portion, så kan den holde i lang tid. Ingredienserne er fløde, kernemælk og salt. 

Hæld fløde og en lille skvis kernemælk sammen i en gryde med film over, og lad det stå ved stuetemperatur i 24 timer. Flyt derefter gryden til køleskabet i 24 timer. Derefter skal det piskes, eventuelt i en røremaskine, indtil det skiller. Når det er sket, skal smørret presses, så det sidste væske klemmes ud. Derefter tilsættes salt, personligt bruger jeg maldon salt, og så er det klar til at spise. Ønsker du kryddersmør, kan der tilsættes krydderurter til sidst.

3. Husk at slappe af

Der er få ting, der for undertegnede til at slappe af som at se en film foran brændeovnen. Særligt i en tid, hvor dagene er korte og vejret er koldt. Foto: Brian Lindholt.

I en tid, hvor kalenderen begynder at blive fyldt op med weekendarrangementer i form af diverse julefrokoster og andet godt, kan det gå hen og blive stressende, hvis man ikke også har tid til at komme lidt ned i gear i en i forvejen travl hverdag. Derfor bliver en af mine anbefalinger i denne uge at huske på at slappe af. Det er altid fedt at være i selskab med sine venner, familie eller andet godtfolk til sociale arrangementer, men personligt har jeg også brug for at trække stikket nogle gange og bare være mig selv. Efteråret og vinteren er de kolde og korte dages tid. Så kan en filmaften foran brændeovnen være en hyggelig måde at koble af på. Ønsker man at være lidt mere aktiv, så kan en tur i skoven også være afstressende. Med bladene i forskellige farver, føles det nærmest som at bevæge sig i et levende maleri.   

4. Bierfest i Højer

På fredag er der bierfest i Højer, og der er dansegulv og wienerschnitzel ad libitum. Mon ikke der også er mulighed for at købe en Bier vom fass, når bandet "Top Seven" spiller syv timer i træk i Marskhallen. Foto: Anders Kibbel.

Hvis du har lyst til at slå dig løs i den kommende weekend, så er der rig mulighed for det i Højer fredag aften. Her er der mulighed for at opleve bandet Top Seven, som er på sin "Bierfest tour", hvor bandet spiller uafbrudt i syv timer fra klokken 18.00. Arrangementet er arrangeret af Højder Idrætsforening og foregår i Marskhallen. Det er muligt at købe billet online. Bordene er navngivet, så man kommer til at sidde i en af de mange tyske delstater. Menuen består af wiernerschnitzel ad libitum og bliver serveret af tjenere iført den klassiske lederhosen. Mon ikke der også er mulighed for at få smurt ganen med en bier vom fass.

5. Læs om valget

Du kan opleve årets sidste udstilling hos ARTC med navnet "Gevækst#2". Billedet her er af Heidi P “Forest Symphony”, acryl og poscatusch på lærred,

Hvis man vil være kulturel, så byder ugen også på mulighed for det. Fredag den 19. november klokken 16.00 til 18.00 holder ARTC fernisering på årets sidste udstilling "Gevækst#2" i Tønder. Gevækst kan referere til mange ting blandt andet flora og fauna eller liv og forfald. Det er de mange betydninger af ordet, som de syv kvindelige kunstneres værker forsøger at afdække. Kunstnerne er: Janni Mai Larsen, Heidi P., Caroline Krabbe, Tina Menore, Gittemaj Esther Peggy Hexe og Marina Pagh. Udstillingen kan opleves frem til den 18. december.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Årets sydjyske HK-økonomielev findes i Tønder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Martin producerer kvalitets tonic til restaurationsbranchen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Corona påvirker julemanden i Skærbæk: Må vækkes på corona-venlig måde

Ugeavisen Tønder

Klumme: Tønder kommune er brækket midt over

Ugeavisen Tønder

Slå to fluer med et smæk: Køb kunst på auktion og støt grønlandske kvinder og børn

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Et godt grin, masser af julerier og politisk drama

Ugeavisen Tønder

Her er din nye kommunalbestyrelse: 14 nye ansigter i byrådssalen

Ugeavisen Tønder

Kunder og medarbejdere var klar: Harald Nyborg er åbnet

Ugeavisen Tønder

Ny uddannelse til Tønder fra 2022

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Coronapas, Bier vom fass og smør

Ugeavisen Tønder

- Jeg tænker jo bare på mig selv som en ud af flere 100.000-frivillige

Ugeavisen Tønder

Tønder-bibliotekar skriver børnebog: Jeg håber først og fremmest, at læserne får nogen, de kan spejle sig i

Ugeavisen Tønder

Klimaet på menuen

Ugeavisen Tønder

To Melodi Grand Prix-vindere på plakaten i Tønder

Ugeavisen Tønder

Seje Cecilia fra Toftlund rørte Knæk Cancer-seerne

Ugeavisen Tønder

Fire kreative kvinder bag ny butik i Skærbæk

Ugeavisen Tønder

Møllevangen sagde farvel til Ruth - og goddag til Per

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Mortens and og en stemme på demokratiet

Ugeavisen Tønder

Stort borgertræf sætter fokus på fællesskabet

Ugeavisen Tønder

Klumme: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Ugeavisen Tønder

Kampagne og festival blev en medlemssucces for foreninger: -Vi kan simpelthen ikke få armene ned

Ugeavisen Tønder

Revisions-ejendom er overtaget af kontorfællesskab: Voxeværket rykker til Tønder

Ugeavisen Tønder

Valget i Tønder fra A til Å: Her er, hvad du skal vide

Annonce