Annonce
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: En kastanjemorder og en stor messe

I weekenden afvikles der vadehavsmesse i Skærbækcentret, hvor blandt andet julen bliver et tema i år. Arkivfoto: Lars Krucov Detlef
I denne uge kan du blandt andet opleve TM Tønder på hjemmebane og vadehavsmesse i Skærbækcentret.

I denne uge kan du blandt andet opleve TM Tønder på hjemmebane og vadehavsmesse i Skærbækcentret.

1. Kastanjemanden

Søren Sveistrups Kastanjemanden er blevet en stor succes som en Netflix-serie i seks afsnit. Bogen fra 2018 er bestemt også en gennemlæsning værd. Foto: Mads Grinderslev.

I øjeblikket har Netflix-serien Kastanjemanden med blandt andre Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard og Iben Dorner på rollelisten stor succes. Serien i seks afsnit er bestemt spændende. Det samme kan siges om Søren Sveistrups roman Kastanjemanden, som tv-serien bygger på. Hvis man ikke har set Netflix-serien eller bare gerne vil dykke endnu mere ned i universitet, er bogen så afgjort en gennemlæsning værd. Den er ikke mindre neglebidende end serien.

2. Vadehavsmesse

I weekenden afvikles der vadehavsmesse i Skærbækcentret i Skærbæk. På messen vil der være knap 60 udstillere og modeshows både lørdag og søndag. Og så spiller Guitar-Finn. Arkivfoto: Lars Krucov Detlef.

I weekenden afvikles der vadehavsmesse i Skærbækcentret i Skærbæk, hvor gæsterne kan besøge knap 60 udstillere og opleve både Guitar-Finn, flere modeshows og Svend Erik Ravn, der underholder med showet Sønderjysk humor - også for danskere. I hal 3 vil der i år som noget nyt være en julestue, hvor der blandt andet vil være en bagekonkurrence. Børn kan opleve tryllekunstneren Ole Beck, og der er også planlagt en Kidz Club. Messen har åbent lørdag fra klokken 10 til klokken 17 og søndag fra klokken 10 til klokken 16.

3. Små burgerboller

Små burgerboller - såkaldte sliders - kan være en stor succes hos børn. Især hvis de selv får lov at bygge burgerne, der kan fyldes med lige det, man har lyst til. Foto: Mads Grinderslev.

Små burgerboller - såkaldte sliders - kan være et hyggeligt måltid, hvor man uden at blive propmæt, kan smage forskellige burgere. Umiddelbart er det noget børn elsker - især hvis de selv får lov at bygge deres egne små burgere med det fyld, de kan lide. De små burgerboller kan købes i nogle supermarkeder, og ellers kan man smøge ærmerne op og bage selv. Det er bare at finde og følge en opskrift på burgerboller og så ellers gå i gang med at forme de mange små boller. 

4. Fugleudstilling

Marskens Fugleforening Tønder udstiller i weekenden i Schweizerhalle - Tønder Kulturhus. I den store sal vil man kunne se på fuglene, mens der i foyeren vil være kunsthåndværkere.  Arkivfoto: Claus Thorsted.

Marskens Fugleforening Tønder byder i weekenden indenfor til fugleudstilling i Schweizerhalle - Tønder Kulturhus. I kulturhuset vil den store sal byde på masser af fugle - alt fra tropefugle og vagtler til undulater og papegøjer. I foyeren vil hobby- og kunsthåndværkere have salgsstande med blandt andet træfigurer og smykker. Fotograf Tirza Tiffany har en udstilling med og er også klar til at fotografere. Man kan besøge fugleudstillingen lørdag fra klokken 10 til 17 og søndag fra klokken 10 til 16.

5. TM Tønder

TM Tønder har fået en fornem start på sæsonen i 1. division, hvor holdet i øjeblikket ligger nummer seks. På lørdag møder holdet HØJ Elite, der også har fået en flot start og ligger nummer fire med 10 point - det samme antal point som rækkens nummer et Team Sydhavsøerne har. Foto: Flemming Andersen.

TM Tønder har fået en fornem start på sæsonen i 1. division, hvor holdet har sikret sig syv point efter seks kampe. Det rækker i øjeblikket til en sjetteplads. I fredags slog holdet Ajax København på udebane. Nu venter der et hjemmebaneopgør mod HØJ Elite i Tønderhal 2, hvor man kan heppe holdet frem og opleve holdets og rækkens topscorer Kristoffer Vestergaard i aktion. Han har efter kun seks kampe scoret imponerende 56 mål. Forud for sæsonen satsede træner Michael Wollesen på en midterplacering, og efter seks kampe ser det ud til at være et mål, der kan indfries. Kampen mod HØJ Elite spilles lørdag klokken 14.   

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Årets østerskok blev fundet på Rømø

Annonce
Annonce
Trafik

Højsæson for hjortepåkørsler er startet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Langt fra sin storhedstid: Tønderblomsten er kommet på værksted

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Tønder

Tilbage til fortiden: Tørre marker forvandles til våd natur

Ugeavisen Tønder

Klumme: KV21 – valget med de mange?

Ugeavisen Tønder

Trivselsgrupper skal hjælpe børn ud af mobning

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: En kastanjemorder og en stor messe

Ugeavisen Tønder

Kulturskole på trods

Ugeavisen Tønder

109 år med teater: - Vi er ikke i superligaen, men vi er i hvert fald i 1. division

Ugeavisen Tønder

Ny frisør i byen: Kendt ansigt i byen tog springet og åbner nu dørene til egen frisørsalon

Ugeavisen Tønder

Kvindelige kandidater spreder (u)hygge

Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Ugeavisen Tønder

Klumme: Har du vandet det gulbrune græs for nyligt?

Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Ugeavisen Tønder

Julebelysningen på Tønderblomsten er i fare: - Det går hen og bliver en lille smule problematisk

Ugeavisen Tønder

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Ugeavisen Tønder

Mød din kommende arbejdsgiver eller medarbejder til Jobdating i Tønder

Ugeavisen Tønder

Tønder by får sit eget lokalråd

Vadehavet

Festival for lokale østers sætter Vadehavet på vandkortet

Ugeavisen Tønder

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Ugeavisen Tønder

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Ugeavisen Tønder

Find din rette foreningshylde

Annonce