Annonce
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Et godt grin, masser af julerier og politisk drama

Se eller gense de politiske film- og tv dramaer, saml en adventskrans i skoven eller får en musikalsk oplevelse. Foto: Pressefoto/Arkiv.
Julen står for døren - og det samme gør grinene. Hvis du vil vide mere, så se Ugeavisens anbefalinger her.

Læs ugens anbefalinger her.

1. Få et godt grin

Løgumkloster Revy plejer at være leveringsdygtig i gode grin. Revyen er nu klar til premiere efter at måtte aflyse på grund af corona sidste år. Premieren er på onsdag, men der er forestillinger både torsdag, fredag og søndag. Privatfoto

Jeg er et vaskeægte revymenneske. Jeg elsker den sorte - og til tider lidt platte - form for humor, som kendetegner de fleste revyer, og jeg optræder også selv på de skrå brædder, når den lille by, jeg bor i, inviterer til byfest og revy. En af de store revyer i kommunen, Løgumkloster revyen, er kendt for at give mavekramper på den gode måde, og holdet bag er nu klar efter en ufrivillig corona-pause. Tekstforfatterne bag årets revy har løftet sløret for, at der vil blive gode grin omkring forvirringen omkring kønsidentitet, hvidvask af penge og mon ikke også nogle kommunalpolitikere kan se frem til at blive taget under kærlig behandling.

Løgumkloster revyen har premiere onsdag den 24. november, men der er forestillinger både den 25., 26, og 28. november i Den Gamle Biograf.

2. Musik fra øverste hylde

Det lokale band, Mallemuk, er nomineret til Danish Music Award Roots i kategorien Årets Nye Danske Rootnavn. De har mulighed for at fejre en eventuelt sejr på hjemmebane, da årets uddeling finder sted i Schweizerhalle i Tønder på lørdag. Arkivfoto

Tønder er den kommende fredag og lørdag omdrejningspunkt for den store musik-prisuddeling Danish Music Awards Roots. Det finder sted i Schweizerhalle. Lørdag aften byder på prisregn og musikalske oplevelser fra øverste hylde. Man kan blandt andet krydse fingre for det lokale band, Mallemuk, der er nomineret i kategorien som Årets Nye Danske Rootsnavn. Fredag aften kan man få en musikalsk oplevelse, når bandet Efterklang lægger vejen forbi. 

3. Gang i adventskransen

Så skal vi til det igen. Adventskransen skal tændes på søndag, og dermed kan vi ikke længere ignorere, at det - meget - snart er jul. Arkivfoto

Så kommer vi ikke udenom det længere. Nu begynder det for alvor at snerpe til, og julen står for døren lige om lidt. Mens du måske allerede - lige som mig - er begyndt at få lidt sved på panden over de kommende julegaveindkøb, så er der dog en ting, du bliver nødt til at sætte foran i prioriteringsrækken. På søndag er det første søndag i advent, og der skal gang i adventskransen. Man kan selvfølgelig vælge den nemme løsning og købe en færdiglavet, men hvis du er typen, der godt selv kan lide at kreere, så må du en tur i skoven efter gran, mos og kogler, så den fine krans kan blive klar til søndag. 

4. Følg stjernen - og kometen

Du kender måske ikke alle ansigter på personerne på dette foto. Men chancerne er gode for, at du snart kan genkende dem alle. I hvert fald er det holdet bag TV2s nye familiejulekalender 'Kometernes jul', der er årets nye familiejulekalender i år. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Jeg har vist før anbefalet at tage på juleudstilling på Schackenborg Slot. Og selvom jeg endnu ikke selv er nået forbi udstillingen, så har jeg fra flere sider hørt rigtig gode ting om årets udstilling. Så måske var det en idé at få afsat et par timer i kalenderen til at komme til jul på slottet og se årets store juleudstilling, der har fået titlen "Follow Your Star".

Hvis du har svært ved at nå at komme ud af huset i den travle juletid, så kan man jo sagtens hygge hjemme. En hyggelig juletradition er at se den daglige julekalender sammen med familien. Selvom mine børn nu er voksne, så hænder det nogle år, at familiejulekalenderen kan fange mig. I år er det TV2, der har lavet en ny julekalender, Kometernes Jul. Den skal have en chance, selvom den nok i udgangspunktet lyder lidt for fremtidsagtig til min smag.  Kometernes Jul handler om de fire børn Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i Astro Camp – et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik.

5. Politik  i lange baner

Skuespiller Lars Mikkelsen er med i Netflix succes-serie House of Cards. Og jeg er fan - både af Netflixserien, men af film og serier om det politiske spil i det hele taget. I øjeblikket genser jeg den danske serie Borgen for at være klar til den nye sæson, der har premiere på tv i begyndelsen af næste år. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Med det nyligt overståede kommunalvalg så har mange af jer måske fået nok af politiske intriger og forviklinger. Men hvis man er indrettet bare lidt som mig, så kan man aldrig få nok af den slags. Derfor kaster jeg mig også glad og gerne over film og serier med dette emne. Uden sammenligning til det nyligt overståede kommunalvalg, så har jeg set alle sæsoner af Netflix-serien House of Cards. Den ene sæson så jeg fra ende til anden på udgivelsesdagen. Og der er da ikke noget mere hyggeligt end at plante sig foran brændeovnen med en kop kaffe og få et godt skud politisk drama og studehandler? I øjeblikket har jeg kastet mig over et gensyn med den danske serie Borgen, som ligger på DRs hjemmeside til fri afbenyttelse. Jeg er næsten igennem de tre sæsoner, og jeg er dermed helt opdateret og klar til, at næste sæson har premiere efter nytår. Behøver jeg at sige, at jeg glæder mig?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Årets sydjyske HK-økonomielev findes i Tønder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Martin producerer kvalitets tonic til restaurationsbranchen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Corona påvirker julemanden i Skærbæk: Må vækkes på corona-venlig måde

Ugeavisen Tønder

Klumme: Tønder kommune er brækket midt over

Ugeavisen Tønder

Slå to fluer med et smæk: Køb kunst på auktion og støt grønlandske kvinder og børn

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Et godt grin, masser af julerier og politisk drama

Ugeavisen Tønder

Her er din nye kommunalbestyrelse: 14 nye ansigter i byrådssalen

Ugeavisen Tønder

Kunder og medarbejdere var klar: Harald Nyborg er åbnet

Ugeavisen Tønder

Ny uddannelse til Tønder fra 2022

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Coronapas, Bier vom fass og smør

Ugeavisen Tønder

- Jeg tænker jo bare på mig selv som en ud af flere 100.000-frivillige

Ugeavisen Tønder

Tønder-bibliotekar skriver børnebog: Jeg håber først og fremmest, at læserne får nogen, de kan spejle sig i

Ugeavisen Tønder

Klimaet på menuen

Ugeavisen Tønder

To Melodi Grand Prix-vindere på plakaten i Tønder

Ugeavisen Tønder

Seje Cecilia fra Toftlund rørte Knæk Cancer-seerne

Ugeavisen Tønder

Fire kreative kvinder bag ny butik i Skærbæk

Ugeavisen Tønder

Møllevangen sagde farvel til Ruth - og goddag til Per

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Mortens and og en stemme på demokratiet

Ugeavisen Tønder

Stort borgertræf sætter fokus på fællesskabet

Ugeavisen Tønder

Klumme: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Ugeavisen Tønder

Kampagne og festival blev en medlemssucces for foreninger: -Vi kan simpelthen ikke få armene ned

Ugeavisen Tønder

Revisions-ejendom er overtaget af kontorfællesskab: Voxeværket rykker til Tønder

Ugeavisen Tønder

Valget i Tønder fra A til Å: Her er, hvad du skal vide

Annonce