Annonce
Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Noget til inde og noget til ude

Vi kommer både inden- og udenfor i denne uges anbefalinger i Ugeavisen. Pressefoto DR/United, Hans Chr. Gabelgaard, Emil Østergaard Nielsen.
Hvad enten du vil ud og nyde det forhåbentlig gode forårsvejr, eller hellere vil hygge indenfor, så er der inspiration at hente i denne uges anbefalinger. Her er der nemlig både tips til fjernsynet og til gåturen - måske i den gode sags tjeneste.

Læs ugens anbefalinger her:

1. Hvad hedder hovedstaden i Oman?

Hagges Musikpub er som navnet antyder især kendt for at være et spillested, men hver anden tirsdag foregår der også en anden type spil: nemlig pubquiz. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.

Det kunne meget vel være et af i alt 60 spørgsmål, som du skal svare på over tre runder, når Hagges Musikpub holder pubquiz hver tirsdag i lige uger. Det koster en 20'er at være med, og du må være op til seks deltagere på et hold. Det er en hyggelig måde at ses med vennerne på og samtidigt få testet sin paratviden. (PS. Svaret er Muscat).

2. Hvem holder længst?

De to veninder Katja på 34 år og Katrine Berg på 31 år er militærveninder. De er blandt de 11 deltagere, der i år dyster om at klare sig længst tid i vildmarken. Pressefoto DR/United

Jeg har brugt adskillige sommerferier i en ødegård i Sverige, hvor der hverken er indlagt vand, varme eller elektricitet. Derfor vil jeg da mene, at jeg har nogle evner ud i friluftslivet, men jeg kommer ikke i nærheden af deltagerne i DR-serien "Alene i vildmarken". Her bliver de 11 deltagere sat alene i land i den norske vildmark uden mad og drikke, og så gælder det ellers om at holde sulten og ensomheden ud så længe som muligt. Rekorden lyder på 60 dage, og for første gang har det til årets sæson både været muligt at deltage som enkeltperson eller par. Programmet ligger på DR TV og sendes også hver torsdag klokken 20.00 på DR1.

3. Gør noget godt for naturen

I Tønder Kommune er der mulighed for at være med til affaldsindsamlinger i Tønder, Toftlund, Rømø, Bredebro, Visby, Løgumgårde og Brøns. Arkivfoto: Emil Østedgaard Nielsen.

Jeg er typen, der bliver både arrig og uforstående, når jeg ser skrald i naturen. Særligt store stykker skrald som fastfoodemballage og plasticposer forstår jeg simpelthen ikke, hvordan man kan "tabe" i naturen. I uge 13 foregår Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, hvor man landet over samler affald ind. Du kan tjekke www.affaldsindsamlingen.dk for at se, om der er et arrangement nær dig eller selv tage familie og venner med på en god lang gåtur, mens I gør noget godt for naturen.

4. Hvad skal man se?

I øjeblikket boomer det med gode film i biograferne og du kan vælge mellem både danske- og internationale, roste film, når du køber billetten. Så er det bare om at læne sig godt tilbage i de røde stole og nyde en stor gang popcorn, mens man bliver suget ind i filmens magiske verden. Arkivfoto: Morten Dueholm.

Selvom foråret så småt er ved at indfinde sig og kalder på udendørsaktiviteter, så boomer det altså også lige nu med gode film i biograferne.  En af dem er "Rose" med Sofie Gråbøl i hovedrollen som en skizofren kvinde, der sammen med sin søster og svoger tager på bustur til Paris. I den helt anden ende af skalaen finder vi den danske "Speak no evil", der af flere anmeldere er blevet kaldt den mest ubehagelige film til dato, samtidigt med at den høster femstjernede anmeldelser. Det gør det nyeste forsøg på  en Batman film også, som jeg personligt har glædet mig længe til. Denne gang er det Robert Pattinson, der har hovedrollen i filmen med titlen "The Batman".

5. Prøv den nye nationalpark

I den forgangne uge blev Danmarks 10 nye kommende naturnationalparker udpeget af regeringen og aftalepartierne bag Natur- og Biodiversitetspakken. Heriblandt var Draved Skov/Kongens Mose syd for Løgumkloster. Arkivfoto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020.

I 2008 blev Nationalpark Vadehavet udpeget til netop nationalpark. Nu kan Tønder Kommune snart bryste sig af at være indehaver af hele to: For i sidste uge blev Draved Skov/Kongens Mose syd for Løgumkloster også udpeget. Derfor er det oplagt at gå en tur i det 564-hektar store område, der er det største sammenhængende areal med uberørt skov - altså urskov - i Danmark.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce