Annonce
Ugeavisen Tønder

Jejsing Bogklub arver efter kendt, afdød politiker

Anneliese Bucka er overrasket over, at bogklubben i Jejsing har modtaget 6000 kroner fra afdøde Christian Kier. Hun håber, at bogklubben snart kan mødes igen, så de kan finde frem til, hvad donationen skal gå til. Foto: Mathies Dalsgaard
Den tidligere politiker fra Slesvigsk Parti, Christian Kier, gik bort i starten af januar. Den bogklub, som han elskede at komme i, har nu arvet 6000 kroner af ham.

Jejsing: Da den tidligere politiker i Tønder Kommune Christian Kier døde i starten af januar, havde han valgt at donere 6000 kroner til bogklubben i Jejsing.

Han nød at komme i bogklubben i Jejsing, hvor han også boede det meste af sit liv. For Anneliese Bucka, der er med i bogklubben, kommer donationen som en stor overraskelse.

- Det var vi meget overraskede over i bogklubben. Vi får som regel kun lidt penge i kassen ved at sælge kaffe til det ugentlige arrangement om onsdagen. Derfor falder pengene på et tørt sted, siger hun.

Det er dog endnu uklart, hvad donationen på de 6000 kroner skal bruges til.

- Vi har nogle idéer, men der er intet konkret på bordet endnu, siger Anneliese Bucka.

Annonce

Corona spænder ben

Normalt mødes bogklubben i Jejsing hver onsdag, hvor de samles op mod 20 personer. Det er dog ikke muligt at mødes for tiden på grund af smittefaren ved coronavirussen.

- Vi savner hinanden og det gode fællesskab, vi har i bogklubben, når vi er sammen. Det er trist, at vi ikke kan snakke sammen over en kop kaffe for tiden, siger Anneliese Bucka.

Hos bogklubben i Jejsing er det muligt at låne bøger gratis. Det kan lade sig gøre, fordi medlemmerne tager ud og henter folks gamle bøger.

- Alt arbejde, som man gør frivilligt, er hyggeligt, siger Anneliese Bucka.


Vi får som regel kun lidt penge i kassen ved at sælge kaffe til det ugentlige arrangement om onsdagen. Derfor falder pengene på et tørt sted.

Anneliese Bucka


Det er særligt bøgerne om bagning, historie og lokalhistorie, som er populære blandt dem, der kommer i bogklubben. Det var især det lokalhistoriske, som giveren Christian Kier, gik meget op i.

- Det er vigtigt, at kulturen og traditioner i lokalområdet har mulighed for at leve videre. Det synes Christian Kier, der var en del af Slesvigsk Parti også, siger Anneliese Bucka.

Foruden at støtte bogklubben i Jejsing økonomisk, donerede Christian Kier også 3000 kroner til et plejehjem i Tønder og 8000 kroner til et plejehjem i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce