Annonce
Ugeavisen Tønder

Jesper er nærmest opflasket på Kunstmuseet

Jesper Steenholdt blev i marts 2019 valgt som ny formand for Venner af Kunstmuseet i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ved den seneste generalforsamling blev Jesper Steenholdt valgt som ny formand for foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder. Han er nærmest vokset op på museet, og vil gerne udbrede kendskabet til udstillinger og aktiviteter.
Annonce

Tønder: Selvom det efterhånden snart er et år siden, at Jesper Steenholdt blev valgt som ny formand for foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder, så er det først nu, han føler sig helt klar til at tage snakken om foreningens visioner og fremtidsplaner.

- Jeg kom lidt ind fra sidelinjen, og det var vigtigt for mig, at jeg fik sat mig ordentlig ind i tingene, inden jeg begyndte at fortælle vidt og bredt. Det var en del "taget for givet-ting", som jeg lige skulle have styr på, forklarer Jesper Steenholdt.

Han startede dog ikke ud på helt bar bund i forhold til foreningen og Kunstmuseet.

- Jeg har været med som menigt medlem af foreningen i 100 år og en dag, og så kan man nærmest sige, at jeg er vokset op på museet. Min mor har været ansat i en menneskealder, så jeg har brugt en del tid her, konstaterer Jesper Steenholdt, der i øvrigt har givet interessen for kunst videre til sine tre børn.

- Man kan vist roligt sige, at jeg kommer fra en ret kunstglad familie, lyder det.

- Man kan vist roligt sige, at jeg kommer fra en ret kunstglad familie

Jesper Steenholdt, formand for Venner af Kunstmuseet i Tønder

Annonce

Udbrede kendskabet

Jesper Steenholdt er formand for en forening, der har over 1000 medlemmer, og han lægger ikke skjul på, at han gerne ser, at der kommer flere til. I hvert fald er et af hans mål som formand, at han vil medvirke til at udbrede kendskabet til museet - også ud over kommunegrænsen. Og så ønsker han at tiltrække nye målgrupper til foreningen og til museet.

- Sidst i januar har jeg et møde med gymnasiets rektor her i Tønder om, hvordan vi kan gøre det mere tydeligt for de unge, hvilken god oplevelse Kunstmuseet kan tilbyde. Som mange andre foreninger af vores type har vi jo den udfordring, at de fleste medlemmer har en del år på bagen, og vi vil gerne forsøge at få fat i lidt yngre medlemmer, fortsætter Jesper Steenholdt.

Han er dog helt på det rene med, at det ikke er et mål, der bliver indfriet lige her og nu.

- Jeg er af den grundlæggende opfattelse - og det gælder alle områder, at ting skal gøres ordentligt, og at ting derfor tager tid. Og sådan må det være.

Annonce

For medlemmerne

Det er ikke kun folk udenfor foreningen, som har Jesper Steenholdts opmærksomhed. Han arbejder naturligvis også hårdt for, at de medlemmer, der allerede betaler kontingent til foreningen også får noget for pengene.

Der bliver jævnligt arrangeret udflugter for medlemmerne, ligesom der også hvert år bliver udgivet en årbog, som medlemmerne får som en del af deres kontingent. Også til generalforsamlingen er der noget ekstra at komme efter.

- Der er gennem mange år blevet indkøbt kunst og trukket lod blandt medlemmerne på generalforsamlingen. Vi har nu besluttet, at vi indkøber lidt færre ting, men til gengæld er det kunst af høj klasse, siger han.

Ny foredragsrække

Foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder står som arrangør af en ny foredragsrække om det 20. århundredes kunsthistorie.

Foredragsrækken består af otte foredrag fordelt på hele året, og Anne Blond og Ove Mogensen er blandt foredragsholderne.

Man kan tilmelde sig alle foredragene eller blot indløse billet til de foredrag, der har særlig interesse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan finde flere oplysninger om foreningen og foredragsrækken på foreningens hjemmeside www.vennerafkunst.dk

Annonce

Mere åbenhed

Siden Jesper Steenholdt tiltrådte som formand, er der blevet en større åbenhed og gennemskuelighed i forhold til bestyrelsens arbejde. Blandt andet er referaterne fra bestyrelsesmøderne nu blevet tilgængelige online.

- Det skaber lidt mere åbenhed. Ikke at der har været modvilje mod det i den tidligere bestyrelse, men man har ganske simpelt ikke tænkt tanken. Men jeg synes, det er en god idé, at medlemmerne er helt med på, hvad der sker i bestyrelsen, siger Jesper Steenholdt.

Jesper Steenholdts liv har været fyldt med kunst - og det er det stadig.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jesper Steenholdt er ny formand for Venner af Kunstmuseet i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce