Annonce
Ugeavisen Tønder

Johanna fik en pistol på krogen

12-årige Johanna Skriver fra Tønder fik en pistol på krogen, da hun var ude og fiske med sin magnetfiskestang. Foto: Mathies Dalsgaard
En gammel pistol blev fisket op fra dybet, da 12-årige Johanna fra Tønder pludselig havde fået den på krogen af sin magnetfiskestang.
Annonce

Tønder/Aabenraa: Søndag fiskede Johanna Skriver fra Tønder en ægte pistol op fra en sø nær Brundlund Slot ved Aabenraa. Her var hun sammen med sin far ude og afprøve en ny magnetfiskestang, som kan fiske metalgenstande op fra dybet. Til at starte med fiskede de inde ved kanten af søen, men her kom der ikke andet end gamle Pepsi-dåser og metalstænger på krogen.

Det ændrede sig, da magnetfiskestangen blev smidt ud midt i søen, hvor der pludselig sad en mudret, tung metalgenstand fast på krogen. Johanna Skriver begyndte at skrabe mudderet af metalgenstanden. Pludselig stod det klart, at der var tale om en ægte pistol og ikke bare en legetøjspistol.

- Til at starte med troede jeg ikke, at den var ægte. Derefter blev jeg bange for, om der sad patroner i, men så opdagede jeg, at der ikke var noget magasin i. Det er kun sådan noget, der sker i film på Youtube. Jeg troede aldrig, at vi ville finde sådan noget i virkeligheden, siger 12-årige Johanna, som fik inspirationen til at tage ud og magnetfiske efter at have set videoer med magnetfiskere på Youtube.

I starten kom der ikke andet end gamle Pepsidåser og jernrør på krogen, men pludselig sad der en pistol fast. Foto: Mathies Dalsgaard.

Inden fisketuren havde de været inde på Krak for at finde en sø, der har eksisteret i mange år, da det giver de bedste muligheder for at fiske gamle og interessante ting op. De var ikke de første, der havde været i gang med at fiske ved søen ved Brundlund Slot.

- Vi kunne se, at der allerede var nogen, som havde fisket flere metal ting op af søen.

Annonce

Muligvis stjålet våben

Efter det opsigtsvækkende fund sendte familien billeder til diverse museer. Det har vist sig, at der for år tilbage blev stjålet flere pistoler fra Frøslevslejrens Museum, og at pistolen godt kunne ligne en af dem, der tidligere blev stjålet fra deres museum.

Da de kom hjem fra fisketuren, kunne de ikke lade være med at søge efter pistolen på internettet.

Pistolen var meget beskidt, da de først fandt den. Men efter at have tørret en del mudder af med sin regnjakke stod det klart, at der var tale om en ægte pistol. Foto: Mathies Dalsgaard

- Vi har fundet frem til, at det ligner en pistol, som de tyske soldater brugte under anden verdenskrig, siger hun.


Vi har fundet frem til, at det ligner en pistol, som de tyske soldater brugte under anden verdenskrig.

Johanna Skriver


Næste skridt for Johanna Skriver er dog at overdrage pistolen til politiet, som vil skrabe serienummeret tydeligt, så de kan afklare, hvor våbnet kommer fra.

Annonce

Mod på mere

Fundet af pistolen har givet Johanna Skriver mod på at lede efter flere gamle genstande i diverse søer. Allerede mandag var familien ude og lede ved Trøjborg Slotsruin, så hendes lillebror også kunne fiske noget op, men uden held dog.

Den spektakulære fangst har givet Johanna Skriver mod på mere fiskeri med magnetfiskestangen. Foto: Mathies Dalsgaard

Næste stop for Johanna Skriver lader dog til at være Soldaterskoven, hvor hun har planer om at fiske.
Hendes mor har dog ikke været alt for begejstret for at have opbevaret det gamle våben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce