Annonce
Ugeavisen Tønder

Jorden rundt halvanden gang: TMT-fans gik 73 millioner skridt for klubben

Andreas "Dres" Schütt er en af de deltagere i TM Tønders "gå-konkurrence", der skaffede sponsorer til sine kilometer. Han satte sig for at gå 300 kilometer i den gode sags tjeneste. Foto: Uwe Iwersen
På fem uger har privatpersoner og virksomhedshold gået 55.419 kilometer i en støttetur til fordel for TM Tønder. Arrangementet er blevet støttet af kommunens "Bevæg dig for livet"-initiativ.

Tønder: Der er folk, som siger, at de vil gå meget langt for deres yndlingshold, men det er de færreste, der vælger at gøre det helt bogstaveligt.


Det er da fantastisk, at der er så mange, der har ofret sig og hjulpet til med at gå nogle penge hjem til TM Tønder. Det er vi rigtige glade for.

Henrik Wittenkamp, direktør for TM Tønder


Således må vandrestøvler i hobetal efterhånden være tyndslidte blandt deltagerne i TM Tønders Støttetur. På blot fem uger har hundredvis af lokale vandringsmænd og -kvinder noteret deres skridt for hver gåtur, og det løber sammenlagt op til præcist 72.728.738 skridt.

- Det er da fantastisk, at der er så mange, der har ofret sig og hjulpet til med at gå nogle penge hjem til TM Tønder. Det er vi rigtige glade for, siger TM Tønders direktør, Henrik Wittenkamp.

Under mere normale omstændigheder ville der have været arrangeret det populære spinningstævne, som plejer at indbringe op mod 250.000 kroner til klubkassen, men det har ikke kunnet lade sig gøre i år på grund af corona-pandemien.

Derfor blev TMT Støttetur skabt som måde, hvorpå virksomheder og privatpersoner kunne støtte klubben ved at motionere.

- Gå-arrangementet har givet penge til klubben, men ikke i samme størrelsesorden som spinning, men det var heller ikke meningen. Vi har fået 60.000 kroner ud af det, og det er vi godt tilfredse med, fortæller Henrik Wittenkamp.

Annonce

Kilometerpenge

20 hold deltog i støtteturen for TM Tønder, og blandt dem havde enkelte ildsjæle spurgt venner og bekendte efter støttekroner pr. gået kilometer. Det var blandt andet 79-årige Andreas "Dres" Schütt og Christian Malle fra støtteforeningen, som lykkedes med at skaffe en del sponsorer til til deres gåture.

Derudover har Janne Lykou fra Tønder Sparekasse begået en imponerende bedrift ved at tilbagelægge alle Marskstiens 56 kilometer på én enkelt dag.

Resultatliste for TMT Støttetur

Det Blå Gymnasium, hold 1

Sæd Autoservice, hold 2

Tønder Revision

Team Clausen

Red Support

Red Support

TMT Støtteforening

Red Support

Sæd Autoservice, hold 1

HR-afdelingen - Tønder Kommune

Hans D

Kreditbanken

Det Blå Gymnasium, hold 2

Kultur og fritid

PTI

Bredebro Sparekasse

SJYP

Sundhedsafdelingen - Tønder Kommune

Vestjysk Bank

 Advodan

Ud af 20 tilmeldte hold var det Det Blå Gymnasium, der løb med sejren. Holdets deltagere har i gennemsnit gået 20.000 skridt om dagen i alle ugens syv dage for at ende op på sammenlagt 653.244 skridt.

Udregnet fra skridt til meter har alle deltagere tilsammen gået 55.419 kilometer, hvilket sagtens tåler sammenligning med Jordens omkreds på 40.075 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce