Annonce
Ugeavisen Tønder

Karen Marie og Anders fejrer 40 år med love og paragraffer

Karen Marie og Anders Hansen stiftede for 40 år siden firmaet Karen Marie og Anders C. Hansen Advokafirma Aps. For tre år siden færdiggjorde de et generationsskifte, så det nu er de to døtre, der har overtaget ansvaret. Foto: André Thorup
1. august var det 40 år siden, at Karen Marie og Anders Hansen åbnede dørene til deres advokatfirma i Tønder. Siden har døtrene overtaget ansvaret, men de to advokater har ikke sluppet grebet i lovbøgerne.
Annonce

Tønder: Lovbøger fra Karnov står på rad og række på kontoret hos Anders Hansen. Det har de gjort i mange år. Faktisk kunne Anders C. Hansen sammen med hustruen Karen Marie Hansen forleden fejre, at det var 40 år siden, at de sammen den 1. august 1980 slog dørene op til Advokatfirmaet Karen Marie og Anders C. Hansen på førstesal i Østergade 7 i Tønder.

- Jeg betrager os faktisk som iværksættere, for vi startede stort set med ingenting dengang, fortæller Karen Marie Hansen.

Annonce

Mødtes til en julefrokost

Ingen af de to stammer oprindeligt fra Tønder. Karen Marie Hansen er født og opvokset i Thy, og efter endt jura-eksamen fra Aarhus Universitet, fik hun arbejde som fuldmægtig i Løgumkloster i 1976.

Året efter kom Anders Hansen til Tønder som politifuldmægtig efter en opvækst i Køge og jura-eksamen fra Københavns Universitet.

- Vi lærte hinanden at kende til julefrokost i det, der dengang hed Fuldmægtigklubben. Den eksisterer ikke længere  i dag, men det var der, vi mødtes første gang, fortæller Karen Marie Hansen.

Siden gik tingene hurtigt, og parret blev gift i 1979, og flyttede på Fyrrevænget i Tønder, hvor de bor den dag i dag.

- Vi er faktisk stolte af, at vi har holdt ved de samme ting i så mange år. Man kan sagtens udvikle sig, selvom man befinder sig på samme sted, lyder det videre fra Karen Marie Hansen, og Anders Hansen supplerer:

- Det var jo netop én af de ting, der var udslagsgivende for, at vi besluttede os for at starte vores eget. Som politifuldmægtig havde jeg udsigt til, at jeg skulle flakke omkring i Danmark efter job, og med vores første barn på vej, var vi ikke i tvivl om, at det havde vi ikke lyst til.

Annonce

Hurtig ekspansion

Selvom advokatparret selv betegner opstarten som et sats, viste det sig hurtigt, at det nye firma blev taget godt imod.

- Vi startede sådan set bare med at sætte et skilt på døren, og siden holdt vi åbningsreception. Men mange dukkede op, og vi kom godt i gang, fortæller Anders Hansen.

Firmaet fik hurtigt gang i sagerne, og måtte ansætte flere folk. Allerede i 1986 blev forholdene i Østergade for trange, og advokatfirmaet flyttede til Kogade 3, hvor de stadig holder til.


Vi er faktisk stolte af, at vi har holdt ved de samme ting i så mange år. Man kan sagtens udvikle sig, selvom man befinder sig på samme sted.

Karen Marie Hansen


Advokatfirmaet tæller nu 11 ansatte, og stifterne har for tre år siden færdiggjort et generationsskifte, så det nu er døtrene Mette Knattrup Knudsen og Kirsten Knattrup Fonnesbech Thomsen, der står for driften.

Annonce

Arbejder stadig

Selvom det altså nu er døtrene, der står for den daglige drift, så har både 69-årige Karen Marie Hansen og 68-årige Anders C. Hansen svært ved at holde sig fra lovbøgerne, og arbejder fortsat en hel del.

- Vi har altid arbejdet meget, så det er ikke sådan at slippe, forklarer Anders C. Hansen, der dog afslører, at han selv mener, at han er på en slags seniorordning. Hvor mange timer om ugen, det omfatter, har han dog ikke helt tal på.

- Vi er så priviligeret, at vi nu kan vælge, hvad vi vil tage ind, og det nyder vi. Så er det ikke så vigtigt, hvor mange timer, det bliver til, supplerer Karen Marie Hansen.

Annonce

Børnebørn og rejser

Der bliver dog også tid til andet end paragraffer og bekendtgørelser i ægteparrets liv. De nyder begge at rejse, og har de seneste år været på en del krydstogter. Derudover nyder de også at opholde sig i sommerhuset på Rømø, og de følger desuden det lokale håndboldhold fra TM Tønder tæt.

Både Karen Marie og Anders Hansen er fortsat at finde på kontoret i Kogade 3 i Tønder. Foto: André Thorup

Der er dog også en anden ting, der lægger beslag på ægteparrets sparsomme fritid, og det er de fire børnebørn. Dem har parret et nært forhold til.

- Vi har gennem mange år hver tirsdag eftermiddag hentet dem fra institution og hygget sammen. De tirsdag eftermiddage har høj prioritet hos os. Dem vil vi ikke undvære. Børnebørn er virkelig livets dessert, siger Karen Marie Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce