Annonce
Ugeavisen Tønder

Klumme: Politikerlede, lede politikere eller politikere der vil lede?

Thorsten Simonsen er denne uges klummeskribent i Ugeavisen. Foto: Mathies Dalsgaard.

Nu er valgkampen for alvor skudt i gang, og alle de håbefulde kandidater sørger for eksponering i de forskellige bybilleder og nok i særdeleshed på de sociale medier. Tiden er inde til valgløfter, nogle sikkert mere luftige end andre. To ting er dog helt sikre: Vi får et valg, der bliver mere spændende end længe set, og vi når nok alle et mæthedspunkt inden valget.

Hvorfor bliver vi mætte? Er vi for ligeglade, fordi tanken kan være, at valget alligevel er ligegyldigt? Er vi for meget uenige med kandidaterne? Synes vi, at geografien er det eneste vigtige? Måske handler det i bund og grund om, at intensiteten er så høj de sidste måneder op til et valg - for derefter at finde et moderat niveau de kommende fire år.

Hvad er vores forventninger til de kommende byrødder egentlig? Jeg håber virkelig, at de 31 personer der bliver valgt, kommer med indstillingen, at vi skal skabe en fælles kommune, hvor vi kan vende udviklingen og tale udvikling i stedet for afvikling. Hvor vi accepterer, at nogle områder i kommunen vil være anderledes i fremtiden end for 10-20-30 år siden. Vi kan ikke udvikle, hvis fokus er rettet på at holde fast i, hvordan tingene var. Vi bliver nødt til at tage de nødvendige opgør med fortiden og arbejde fælles om at sørge for, at hele kommunen ser fremskridt og ikke tilbageskridt. Gør vi det, vil vi se hele vores kommune flytte sig, måske på en ny, anderledes og forhåbentlig bedre måde. Det er ikke en nem opgave, og slagsmålene, der skal tages, bliver ikke ønskværdige, men kære kandidater I har en pligt til at sørge for det sker.

Annonce

Mit ønske til dem, der bliver valgt, er, at de ikke vælges ud fra køn, geografisk placering i kommunen, partifarve og allervigtigst ikke enkeltsager. Faktisk er det sidste, noget af det jeg frygter for det kommende valg.

Jeg ønsker byrødder med visioner og planer om, hvordan vi får ting til at spire og gro igen. Jeg ønsker politikere, der ikke er bange for at tage beslutninger, som gør ondt, men som er nødvendige. Jeg ønsker politikere, som kan se værdien i at tænke Tønder Kommune som et og ikke en paraply af små sogneråd, der skal behandles ud fra at ligestillingsprincip. Det skaber absolut ingen fremgang, til nød måske at vi bare kører i rundkreds.

Jeg ønsker ikke selvfede politikere, der går mere op i deres egen position end at skabe muligheder og forbedringer for fællesskabet. De politikere, der bare én gang tænker om de beslutninger, der skal tages, gavner deres muligheder for genvalg, er i mine øjne ikke de rigtige til at lede vores kommune. Dem ønsker jeg i hvert fald ikke i spidsen for kommunen. Gør I jobbet godt, får I belønningen igen om fire år, og der er ingen vælgere, der er så dumme, at de ikke honorerer jer for også at tage trælse, men nødvendige beslutninger. Så tag nu det ansvar på jer, som I får givet og stop med dårlige undskyldninger og klynkeri. Vi vil se action!!

Så når vi nu er startet op med julereklamer, og alle ønsker kan opfyldes i en valgkamp, er dette mit ønske til de politikere, der skal lede Tønder kommune de kommende fire år - så vi netop ikke får politikerlede.

Godt valg til jer alle!

Til Grænsen

Hver uge bringer Ugeavisen en klumme, der bliver leveret af en af avisens faste klummeskribenter. Vi har rekrutteret skribenter fra hele kommunen, på tværs af køn, alder og beskæftigelse. De vil på skift komme med et indlæg, hvor de giver udtryk for en holdning til en ting, der optager dem. Indlæggene er således udtryk for skribenternes holdninger som privatpersoner.

Denne uges klummeskribent er Thorsten Simonsen, der er formand for FC Sydvest.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Klumme: Åhhh juletid – familiernes eller forbrugernes fest?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Årets sydjyske HK-økonomielev findes i Tønder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Martin producerer kvalitets tonic til restaurationsbranchen

Ugeavisen Tønder

Corona påvirker julemanden i Skærbæk: Må vækkes på corona-venlig måde

Ugeavisen Tønder

Klumme: Tønder kommune er brækket midt over

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Et godt grin, masser af julerier og politisk drama

Ugeavisen Tønder

Slå to fluer med et smæk: Køb kunst på auktion og støt grønlandske kvinder og børn

Ugeavisen Tønder

Her er din nye kommunalbestyrelse: 14 nye ansigter i byrådssalen

Ugeavisen Tønder

Ny uddannelse til Tønder fra 2022

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Coronapas, Bier vom fass og smør

Ugeavisen Tønder

Kunder og medarbejdere var klar: Harald Nyborg er åbnet

Ugeavisen Tønder

- Jeg tænker jo bare på mig selv som en ud af flere 100.000-frivillige

Ugeavisen Tønder

Klimaet på menuen

Ugeavisen Tønder

Tønder-bibliotekar skriver børnebog: Jeg håber først og fremmest, at læserne får nogen, de kan spejle sig i

Ugeavisen Tønder

Seje Cecilia fra Toftlund rørte Knæk Cancer-seerne

Ugeavisen Tønder

To Melodi Grand Prix-vindere på plakaten i Tønder

Ugeavisen Tønder

Møllevangen sagde farvel til Ruth - og goddag til Per

Ugeavisen Tønder

Fire kreative kvinder bag ny butik i Skærbæk

Ugeavisen Tønder

Stort borgertræf sætter fokus på fællesskabet

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Mortens and og en stemme på demokratiet

Ugeavisen Tønder

Kampagne og festival blev en medlemssucces for foreninger: -Vi kan simpelthen ikke få armene ned

Ugeavisen Tønder

Revisions-ejendom er overtaget af kontorfællesskab: Voxeværket rykker til Tønder

Ugeavisen Tønder

Klumme: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Annonce