Annonce
Ugeavisen Tønder

Knæk Cancer: - Det giver bare totalt mening

Mia Munch Frandsen (siddende), Mona Frederiksen og Kathrin Gehrt er de tre kvinder, der står bag initiativet Møgeltønder Knækker Cancer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kathrin Gehrt, Mia Munch Frandsen og Mona Frederiksen fra Møgeltønder har kastet sig ud i fem lokale arrangementer, der alle skal samle penge ind til kampagnen Knæk Cancer.
Annonce

Møgeltønder: Det blev til en del mere arbejde, end de tre ildsjæle i starten havde forestillet sig. De fem arrangementer, der skal være med til at sørge for, at Møgeltønder sættes på landkortet i forhold til kampagnen Knæk Cancer, har været både lette og svære at arrangere. For selvom Kathrin Gehrt, Mia Munch Frandsen og Mona Frederiksen fra Møgeltønder stort set havde de fem arrangementer på plads efter én sammenkomst, så skulle det alligevel vise sig, at der skulle lidt mere til.

- Det har bare grebet om sig, og det har vist sig, at alt det, der er udenom selve arrangementerne - alt det formelle, har betydet virkelig meget arbejde for os, fortæller Mia Munch Frandsen, og Kathrin Gehrt supplerer: - For eksempel ville vi gerne have et mobilepay-nummer, som folk kunne indbetale på. For at få det, skulle man have et CVR-nummer, så vi har måttet oprette en forening for at kunne ansøge om det. Og der har hele tiden været noget med, at der var ventetid, konstaterer hun.

- Så vi har virkelig måtte lægge pres på og skrue gevaldigt op for charmen foreskellige steder. Men nu ser det ud til, at vi når i mål, konstaterer Mia Munch Frandsen.

- Vi har virkelig gjort os umage for at ramme bredt, så så mange som muligt kan finde noget, de gerne vil støtte.

Mona Frederiksen, initiativtager til Møgeltønder Knækker Cancer

Annonce

Monas initiativ

De tre kvinder kender hinanden fra Møgeltønder, og spiller blandt andet dilettant sammen. Derfor var både Kathrin og Mia med på idéen, da Mone Frederiksen spurgte, om det var noget, de kunne tænke sig at hjælpe med til.

- Jeg har tænkt på det før, men i år gav det pludseligt bare totalt meget mening. Mine børn har været ramt, og jeg mistede min mor i marts. Så i år skulle det være, fortæller Mona Frederiksen, der er blevet positivt overrasket over, hvor godt initiativet er blevet taget mod.

- Det er har været så stor opbakning alle steder fra. Vi har fået støtte fra sponsorer, og vi har også fået andre lokale aktører, som for eksempel skolen med. Den del af det har været så positiv, konstaterer Mona Frederiksen, og fortsætter: - Men alt det formelle, og det faktum, at der også var en del udgifter, der skulle dækkes, inden vi overhovedet har fået penge i kassen, det har været lidt en udfordring.

Annonce

Lidt for enhver smag

At det lige skulle lande på fem arrangementer hænger sammen med, at der skal være lidt for enhver smag.

- Altså kickstarten skal ligesom agere startskud, så vi kan samles mange til at sætte det hele igang. Og så synes vi også, det gav god mening med en fælles afslutning på det hele, fortklarer Kathrin Gehrt.

De tre mellemliggende arrangementer, et sponsorcykelløb, en koncert og et foredrag, er med til, at arrangementerne appellerer så bredt, at der er noget for alle.

- Vi har virkelig gjort os umage for at ramme bredt, så så¨mange som muligt kan finde noget, de gerne vil støtte, forklarer Mona Frederiksen.

Hun og de andre to tør slet ikke sætte noget tal på, hvor meget, de håber, der kommer ind til Knæk Cancer ved de fem arrangementer.

- Det er svært at sætte et tal på. Men med alt den positive respons, vi allerede nu har opnået, når vi er kommet ud med projektet, så forventer vi da en god opbakning. Allerede inden vi begyndte at sælge billetterne, så har vi dækket udgifterne, så vi er godt på vej. Vi håber i hvert fald det bedste, lyder det fra Kathrin Gehrt, Mia Munch Frandsen og Mona Frederiksen.

De tre ildsjæle har lagt mange kræfter i initiativet. Det første møde fandt sted en gang i juni, og det er blevet til en del møder siden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Knæk cancer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Knæk cancer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce