Annonce
Ugeavisen Tønder

Knivskarp og benhårdt: Oliver har fået job på slagteriet

Oliver Olesen fra Arrild har fået job på slagteriet i Blans. Dermed er han én af dem, der er kommet i arbejde, selvom arbejdsløsheden stiger under coronakrisen.Foto: Timo Battefeld
29-årige Oliver Olesen har fået job på Danish Crown i Blans. Han er en af dem, der har fået job under coronakrisen, der ellers har kostet mange arbejdspladser.
Annonce

Arrild/Blans: Det er ikke et job for tøsedrenge - at arbejde på slagteriet i Blans. Men nogen tøsedreng er 29-årige Oliver Olesen bestemt heller ikke.

Han er udlært slagtersvend, og har arbejdet indenfor faget i næsten 10 år. Alligevel må han indrømme, at det kræver sin mand at følge med på akkorden ved båndet på slagteriet.

- Når du er vant til, at du har omkring 30 sekunder til at skære en svinekam, og så du pludselig skal gøre det på tre et halvt. Så gælder det altså om at rubbe neglene, lyder det med et smil fra den unge mand, der siden midt i april har haft fast arbejde på slagteriet i Blans.

- Når du er vant til, at du har omkring 30 sekunder til at skære en svinekam, og så du pludselig skal gøre det på tre et halvt. Så gælder det altså om at rubbe neglene.

Oliver Olesen

Annonce

Ingen praktik

En del af de nye medarbejdere, der bliver ansat på slagteriet i Blans, starter med fire ugers praktik og uddannelse. Den del har Oliver Olesen kunnet springe over, fordi han allerede har så stor erfaring indenfor slagterfaget.

- Jeg er blevet taget så godt imod af de andre. Men jeg kan godt mærke, at det er et hårdt job. Den første uge gik jeg i seng klokken 19. Jeg har helt færdig, fortæller Oliver Olesen videre.

Han fortæller, at der er sørget for, at han får en grundig oplæring i jobbet, selvom han ikke har gennemført kurset.

- Jeg har hele tiden en, der hjælper mig på båndet. Det betyder, at jeg får mulighed for at lære tingene, inden jeg bliver sat til at skulle følge med alene, når båndet med kødet kører, forklarer han.

Han er fuld af beundring overfor sine mere erfarne kolleger ved båndet.

- Nogle af dem har været der i 20-30 år. Det er altså imponerende. De er virkelig gode, lyder det.

Annonce

Styrketræning

Oliver Olesen har da også alle forudsætninger for at kunne udføre det fysisk hårde arbejde på slagteriet.

Han har som nævnt sin slagtererfaring med sig i rygsækken, men derudover har han også i mange år dyrket vægtløftning og styrkeløft, og har deltaget i adskillige mesterskaber og på det danske landshold.

- Arbejdet her er bare hårdt på en anden måde. Man laver mange af de samme bevægelser mange gange om dagen, så man får lidt ondt nogle steder. Men det skal nok komme med rutinen, så jeg kan slappe mere af, når jeg prøver at følge med i det høje tempo, siger Oliver Olesen.

Opstarten på slagteriet har gjort, at han har trappet lidt ned på sin vægttræning. Men det bliver dog stadig til en hel del.

- Jeg har skåret ned fra syv gange om ugen til nu fem gange om ugen. Jeg sørger altid for, at jeg har en god grundform, så jeg rimelig hurtigt kan træne mig op igen. Jeg håber, at jeg næste år igen kan deltage i mesterskaber og den slags, forklarer Oliver Olesen.

Lige nu har han dog sit primære fokus rettet mod sit nye job på slagteriet i Blans.

- Jeg er så glad for at have fået muligheden, og jeg er blevet positivt overrasket over jobbet. Jeg er glad for at være her. Det er hårdt, men jeg er sikker på, at jeg nok skal vænne mig til det, siger Oliver Olesen.

29-årige Oliver Olesen er glad for sit nye job hos Danish Crown. Men det er hårdt, konstaterer han. Selv for en ung og stærk mand som Oliver Olesen, der har dyket vægtløftning og styrkeløft i mange år.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce