Annonce
Ugeavisen Tønder

Kom frisk: Jette opfordrer til at snøre de gode sko

52-årige Jette Lausten fra Tønder vil gerne lokke flere ud at gå. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
52-årige Jette Lausten fra Tønder kan godt lide at gå en tur. Nu vil hun lokke andre med på tur.
Annonce

Tønder: Køkkenassistent på Rejsby Internationale Efterskole, Jette Lausten, elsker at gå en frisk tur i rask tempo. Men hun vil allerhelst gå sammen med andre. Derfor har hun nu efterlyst nogen, der har lyst til at snøre de gode sko sammen med hende på en ugentlig gåtur.

- Jeg har altid løbet meget og også gået meget. En overgang gik jeg rigtig meget med en god veninde, men da hun så flyttede til Aabenraa, blev det sværere. Så måtte jeg gøre noget andet, forklarer Jette Lausten.

Hun har længe tænkt over, hvordan hun kunne finde nye gå-makkere. Og nu, hvor den mørke tid venter, blev det ekstra presserende.

- Jeg kender det jo alt for godt. Så kommer man ikke lige afsted. Det er lettere, når man har en aftale, og der står nogen og venter, konstaterer Jette Lausten.

Men der er altid et eller andet, der binder os sammen.

Jette Lausten, initiativtager til gåture

Annonce

Opslag på Facebook

Jette Lausten har boet 30 år i Højer, og flyttede derefter til Tønder for to år siden.

Derfor kender hun stadig ikke så mange i Tønder, så hun måtte tænke lidt alternativt. Så for nogle uger siden gjorde hun alvor af sin søgen, og lagde et opslag op på Facebook.

- Det har været helt overvældende, så meget respons, jeg har fået på det opslag. Det er blevet delt og kommenteret rigtig meget, og der er heldigvis en del, der har taget positivt mod min opfordring, fortæller Jette Lausten.

Den første fælles gåtur fandt sted tirsdag den 8. oktober, og her var der fire, udover Jette, der mødte op.

- Det var så fint. Der var også en håndfuld, der havde givet sig tid til at skrive til mig og melde afbud, fordi de var forhindret den ene gang. Det er da dejligt. Det viser, at der er grobund for at få startet en hyggelig tradition, siger Jette Lausten.

Hun planlægger at fortsætte med at møde op ved Kvickly hver tirsdag klokken 17, og så håber hun, at mange har lyst til at gå en tur med hende.

- Vi går mindst fem kilometer. Vi skal jo lige have tid til at snakke, lyder det med et smil.

Annonce

Social gåtur

Blandt de fire, der mødte op til Jettes første gåtur, var der ingen, Jette Lausten kendte i forvejen. Men det gør slet ikke noget, hvis du spørger hende.

- Ok nej. Det er kun fint, at man lærer nye at kende. Jeg gjorde mig også umage for at nå at få snakket med alle. Der er flere fordele ved at snakke sammen, når man går. For det første glemmer man, at man er fysisk aktiv, så det glider lidt lettere. Men derudover så viser det sig ofte hurtigt, at man har et eller andet tilfælles med de andre. Det kan være fælles bekendte, fælles interesser - hvad som helst. Men der er altid et eller andet, der binder os sammen, konstaterer Jette Lausten.

Jette Lausten elsker at gå en tur. Men hun vil helst gå sammen med andre.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Flere kan være med

Jette Lausten håber, at hun kan lokke flere til at gå tur med hende om tirsdagen.

- De andre sagde i tirsdags, at vi går godt til. Men selvfølgelig tager vi hensyn, så vi får alle med. Og som sagt går vi omkring fem kilometer. Jeg tror, vi gik omkring seks her den første gang, fortæller Jette Lausten.

Det vil være forskellige ruter fra gang til gang.

- Der er jo masser af muligheder. Jeg har boet her i to år nu, og jeg finder stadig veje og stier, der er nye. Så det er slet ikke noget problem.

Hun er også åben for, at tidspunktet på gåturen kan rykkes.

- Det finder vi ud af i fællesskab, hvis der er andre tidspunkter, der passer bedre hen ad vejen. Men som udgangspunkt er det tirsdag klokken 17 med start fra Kvickly, siger Jette Lausten.

Jette og gåturene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Kan noget med ord

Når Jette Lausten ikke er på gåtur eller over gryderne på skolen i Rejsby, så nyder hun at spille teater.

Hun var i mange år en fast del af revyen i Sejerslev, og hun har tre gange været med i egnspillet i Ballum. Blandt andet også det seneste, hvor Bodil Jørgensen spillede hovedrollen.

Jette Lausten giver den ikke kun gas på scenen. Hun sørger også for, at der er noget materiale at arbejde med for skuespillerne.

- Jeg gør lidt i at skrive revytekster og lejlighedssange. Det hygger jeg mig med, siger Jette Lausten.

Jette og gåturene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce