Annonce
Ugeavisen Tønder

Kreativitet skal løse problemer i samfundet

Der var velfærdsteknologi på skemaet, da lokale skoler og ungdomsuddannelser for femte år i træk fejrede 'Forskningens Døgn'. I år skulle eleverne give deres bud på, hvordan man kan gøre nødsnorene på hospitaler smartere. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Tirsdag og onsdag i sidste uge blev kreativiteten sluppet løs på Mind Factory by Ecco, da skoleelever skulle nytænke hjælpemidler til sygehusvæsenet.
Annonce

Tønder: Elektronik er en fast del af vores hverdag. Men hvordan virker det overhovedet? Og hvordan tænker man i nye baner for kunne skabe noget nyt? Den opgave blev elever fra 8. og 10. klasse samt forskellige ungdomsuddannelser i Tønder tirsdag og onsdag stillet overfor, da der var Forsknings Døgn på Mind Factory by Ecco.

- Vi har brug for kreative og innovative mennesker til at løse opgaver, som vi i samfundet står overfor. Vi skal gøre de unge nysgerrige på forskning, og hvad man kan udrette med den, siger Dorthe Iversen, der er projektkonsulent på UC Syd.

Kan man gøre systemet med sygehusenes nødsnore smartere og mere fleksibelt med teknologi? Det spørgsmål arbejdede eleverne fra lokale skoler med til Forskningens Døgn. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Elektroniske littlebits

Eleverne skulle nytænke konceptet med nødsnore ved hospitalssenge, der bliver brugt på landets hospitaler, når patienter har brug for hjælp.

- Vi har det problem i dag, at nødsnoren bliver brugt i akutte situationer, men også når patienten blot ønsker et glas vand. Derfor ved sygeplejerskerne ikke, hvad det er for en situation, hun kommer ind til, fortalte Monika Hoeck Petersen fra sygeplejerskeuddannelsen på UC Syd.

Ved hjælp af små elektroniske littlebits skulle eleverne derfor designede deres bud på kredsløb, som kunne bruges som alternativ til nødsnoren. Nogle designede system med flere snore, der kunne trækkes i, alt efter behovet for hjælp, mens andre kom frem til, at et armbåndsur kunne være løsningen.

- Vi har tænkt at lave et armbåndsur, der kan måle patientens puls. På den måde skal uret selv aktivere en alarm, hvis man får hjertestop. Hvis det ikke er akut, så skal patienten stadig bruge nødsnoren, siger Morlin Morzik, der er elev på Tønder Gymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce