Annonce
Ugeavisen Tønder

Kunstudvalg foreslår alternativ placering

Solveig Andersen er formand for Tønder By og Handelsstandforenings kunstudvalg, der står bag Skulpturhaven.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tønder By og Handelsstandsforenings Kunstudvalg foreslår, at Tønderblomsten - eller Åkanden - får en anden placering. Den ville passe fint ved Medborgerhuset med Sparekassebroen som baggrund, lyder det.
Annonce

Tønder: Tønder By og Handelsstandsforenings Kunstudvalg - i daglig tale Kunstudvalget - håber ikke, at Tønderblomsten får lov at blive på sin nuværende placering i Mølledammen.

- I Kunstudvalget er vi ikke glade for, hvis den får lov at blive. Det vil, efter vores mening, underminere hele projektet og tanken omkring vores skulpturhave, og i det hele taget den opgave, som vi er blevet sat i verden til at gennemføre, lyder det fra Kunstudvalgets formand, Solveig Andersen.

Hun bakkes op af Handelsstandsforeningens formand, Anders Jacobsen.

- Der er nogle, der i de sidste 10-12 år har arbejdet med en skulpturhave. Jeg tænker, at vi alle kan blive enige om, at det er et kæmpe aktiv for byen. Det skal man ikke begynde at lave om på. Der er lagt en rød tråd for projektet, og den vil vi - som enig bestyrelse, gerne holde fast i, lyder det fra handelsstandens formand.

- Vi er enige i, at Åkanden er et klenodie for Tønder, og et gedigent stykke kunsthåndværk. Vi er bare ikke enige i den nuværende placering.

Solveig Andersen, formand for Kunstudvalget

Annonce

Kan få konsekvenser

Hele projektet ved Mølledammen, Amtmandens have og Bachmanns vandmølle blev første gang præsenteret tilbage i oktober 2008, og siden har den nuværende skulpturhave taget form, så Skulpturhaven nu rummer kunst for et to-cifret millionbeløb.

- I hele det forløb har blomsten jo fået lov til blot at stå og sygne hen, så det har hele tiden været meningen - og er det da forhåbentlig stadigvæk, at den ikke kan stå midt i Skulpturhaven, fortsætter Solveig Andersen.

Hun mener, at det vil have konsekvenser for den videre udbygning af haven og den kunstneriske udsmykning af Tønder, hvis man ikke over for fonde og sponsorer kan underbygge den linje med den nordiske kunst, som man har udstukket i projektet.

Annonce

Alternativ placering

Solveig Andersen anerkender, at Åkanden hører til i Tønder. Men hun foreslår en anden placering.

- Vi er enige i, at Åkanden er et klenodie for Tønder, og et gedigent stykke kunsthåndværk. Vi er bare ikke enige i den nuværende placering. Den ville passe så fint i området omkring Sparekassebroen, lyder det videre fra Solveig Andersen, der fortsætter:

- Vi mener heller ikke, Åkanden passer ind i de planer, der er i forbindelse med midtbyplanen, men jeg vil som sagt ikke dømme den ude. Men en anden placering vil være en god løsning, pointerer hun.

Hun håber desuden, at det hele kan løses i mindelighed.

- Vi skal tale til og med hinanden i stedet for hele tiden mod hinanden, lyder det fra Solveig Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce