Annonce
Ugeavisen Tønder

Kvickly støtter de lokale butikker med 100.000 kroner

Per Sørensen kalder det hjælp til selvhjælp at butikken har valgt at donere det ekstra overskud fra nonfoodafdelingen i januar og februar til at støtte de lokale butikker, der var lukket ned i samme periode. Arkivfoto: Cecilie Anne Spottog Petersen.
I begyndelsen af februar måned meddelte 67 Kvickly-butikker landet over, at de ville donere overskuddet fra det ekstra salg af deres nonfoodvarer såsom tøj og bøger til de på det tidspunkt nedlukkede lokale butikker. Nu er regnskabet gjort op for Kvickly Tønder.

TØNDER: Der har været travlt i Kvickly Tønder i januar og februar, mens de fleste andre butikker var lukket. Alene i nonfoodafdelingen har der været et ekstra overskud på 100.000 kroner i de første to måneder, og det er det beløb, som butikken donerer til den øvrige lokale handel.

Dermed ligger overskuddet inden for den ramme, som Per Sørensen, direktør i Kvickly Tønder, forudsagde, da butikken i begyndelsen af februar offentliggjorde, at den ville lave donationen.

- Det er dejligt, det er skønt. Hvis vi ikke har nogen by, så har vi heller ikke nogen handel, så dets mere handel vi har i byens butikker, jo flere kunder har vi også, så det er bare en hjælp til selvhjælp, siger han og fortsætter:

- Vi vil bare rigtig gerne have, at de (butikkerne, red.) kommer godt i gang, efter de har været lukket ned så længe. Så det er superdejligt at kunne lave en lille håndsrækning den vej rundt, så vi alle kan få gang i hjulene igen, siger direktøren.

Annonce

Bestemmer selv

Kvickly Tønder er en af i alt 67 af kædens butikker, der har valgt at donere en del af deres overskud. Hvordan pengene skal bruges, har været op til de enkelte butikker og deres lokale samarbejdspartnere at finde ud af.

- Vi har gjort det, at Handelstandsbestyrelsen har helt og alene fået lov til at bestemme, hvordan de vil bruge pengene. Altså de kunne selvfølgelig ikke bare få kontanterne, men de har fået lov til at bruge dem til markedsføring, som jeg betaler, men hvordan de vil bruge pengene, det har de helt selv besluttet, siger Per Sørensen.

Pengene bliver brugt på en række annoncer i Ugeavisen til påske samt senere på året.

Annonce

Færre kunder

I Tønder Kommune og resten af landsdelen skulle butikkerne lukke ned fra den 25. december, og det forblev de frem til 1. marts i år.

Mens boghandleren og elektronikforhandleren var lukket, oplevede Kvickly og andre fødevarebutikker med nonfoodafdelinger, der forsat kunne sælge varer såsom tøj, bøger og elektronik ekstra mange kunder.

Noget tyder dog på, at kunderne hurtigt er vendt tilbage til de genåbnede butikker.

-  Vi kan godt mærke, at der er blevet åbnet mere op. Det er ikke helt så mange kunder i nonfood mere, men det er jo helt som forventet. Så det er dejligt, der er kommet gang i byen igen, siger Per Sørensen.


Vi kan godt mærke, at der er blevet åbnet mere op. Det er ikke helt så mange kunder i nonfood mere, men det er jo helt som forventet. Så det er dejligt, der er kommet gang i byen igen

Per Sørensen, uddeler Kvickly Tønder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce